winnaars Gouden Strop en Schaduwprijs 2016

13342055_1145758452142149_2056159275_n


Het boeken geschenk werd overhandigd. Je krijgt hem cadeau als je vanaf 12 euro aan boeken aanschaft in de boekhandel. Over zijn boekengeschenk  vertelde Vector dat hij er elementen in heeft zitten die op waarheid berusten en waar hij mee verder gegaan is. Het eerste exemplaar van Vector werd aan hem overhandigd en die droeg hij liefdevol op aan zijn vrouw.

Er werd  het eerste exemplaar van Kwade Zaken overhandigd aan Jan Leliveld die niet alleen samen met de overhandigde één van de verhalen heeft geschreven maar ook een grote bijdrage leverde aan het tot stand komen van het boek. Kwade Zaken wordt door de openbare bibliotheken kado gedaan aan nieuwe leden ter gelegenheid van het dertig jarig bestaan van het GNM.
Genomineerden voor de Gouden Strop 2016
  • Michael Berg – Het meisje op de weg (The House of Books)
  • Bart-Jan Kazemier – Drone (Cargo)
  • Hilde Vandermeeren – Stille grond (Uitgeverij Q)
  • Esther Verhoef – Lieve mama (Prometheus)

Lieve mama van Esther Verhoef heeft De gouden Strop, 2016 gewonnen.

Esther Verhoef was al vier keer eerder genomineerd voor De Gouden Strop. Ze ontving de prijs voor de beste Nederlandstalige thriller uit handen van juryvoorzitter Antoinette Hertsenberg op de Avond van het Spannende Boek (de aftrap van de Spannende Boeken Weken).

Genomineerden Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut.
  • Stem! van Marlen Beek-Visser (Ellessy Crime)
  • De kamers van Lucas de Waard (De Geus)
  • Lieve edelachtbare van Max van Olden (Ambo|Anthos)
Lieve edelachtbare van Max van Olden heeft de Schaduwprijs 2016 (voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige thrillerdebuut) gewonnen.
Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *