Hacksaw Ridge

Op de dag dat de verkiezen geweest zijn en we te horen hebben gekregen dat Trump Amerika gaat regeren is een dag die moeilijk te geloven is. Het voelt alsof alles wat nu gedaan is ineens weg is….. Er zullen veel dingen veranderen, maar zal een oorlog uitblijven? Zal er een nieuwe oorlog komen, de 3de?

Vandaag heb ik de film Hacksaw Ridge gezien! Een hevig verhaal over de 2de wereld oorlog tussen Amerika en Japan!

Specificaties

  • Engels met Nederlandse ondertiteling
  • 139 minuten
  • Oorlog/Drama
  • Geweld, geschreeuw, Eng, 16+

Beschrijving

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Hij geloofde erin dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen. Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Mening

Personages

De acteurs zijn niet bijna allemaal uitermate knap, maar ook zeer geschikt voor hun rol. Je ziet aan hun uiterlijk al welke houdingen ze waarschijnlijk hebben. Zo zie je bij Doss een goed voorbeeld is dat kracht van binnen zit en je zo sterk kan zijn als dat je bent!

Decor

De achtergronden zijn echt super gemaakt! De special effects zijn verbazing wekkend goed! De effecten van de schoten, de rook en alle andere dingen die er toe deden waren zeker aanwezig! Ik heb vaak op het puntje van mijn stoel gezeten doordat het beeld zo reëel was dat ik soms echt op mijn tong moest bijten om niet echt te gaan huilen!
De film

Ik ben verliefd op oorlogsfilms, doordat het verhalen zijn die echt gebeurt zijn en voor mijn gevoel gedeeld moeten worden! Het is iets wat onze helden door de jaren heen voor ons hebben achtergelaten!

Het mooiste aan deze film is dat er bewezen is dat je niet moet kunnen moorden om andere in nood te helpen. Met je handen kan je al meer dan genoeg als je goede dekking krijgt! Zo kan je ook respect af dwingen ookal merk je het zelf niet eens. Ik heb zelf nog nooit van dit verhaal gehoort, maar ga zeker op zoek naar boeken!

Conclusie

Wat een film!! Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit zo een mooie oorlogsfilm gezien! Ik ben echt omvergeblazen niet alleen door de film zelf, maar ook door de betrokkenheid van de echte helden! Hun hebben hun aanvullingen kunnen geven en je ziet hoe emotioneel hun zijn!

De dik verdiende ☆☆☆☆☆!!

Een film die je zeker moet kijken! Zeker aan te om je jongeren wat bij te leren of om een date te hebben! Eigenlijk kan je er altijd wel heen! Geen smoesjes gewoon gaan!!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Hacksaw Ridge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *