Wie niet weg is – Piet Baete

Specificaties

  • Nederlands
  • 216 bladzijdes
  • Lannoo uitgever
  • literatuur/roman

Beschrijving

Durf jij alles achter te laten in de hoop dat het vanzelf weer goed komt?
De kans bestaat dat we elkaar ooit hebben ontmoet. Het is echt heel goed mogelijk dat we elkaar ooit voorbij zijn gelopen of zijn gekruist in een straat, of dat we elkaar toevallig hebben aangeraakt in de metro, schouder tegen schouder, zoiets. Alleen hebben we nooit gepraat, jij en ik. Ik heb je nooit gevraagd hoe het met je gaat en omgekeerd heb jij dat ook niet gedaan. Het maakt ook niet uit, dat is nu eenmaal wat mensen doen, of niet doen, hangt er van af hoe je ’t bekijkt. Maar stel dat het wél was gebeurd, dat we op een of andere manier aan de praat waren geraakt, dan zou ik je zeker over Clarisse hebben verteld. Tristan werkt als podiumbouwer voor een band. Hij reist de wereld rond en leeft in een droom. Maar zijn verleden laat hem niet los. Hij wordt heen-en-weer geslingerd tussen vele emoties. Onderweg van ontmoeting naar ontmoeting komt Tristan eindelijk tot leven en omarmt hij de pijn en het verdriet die deel uitmaken van zijn bestaan. 

Voor het lezen

Dit boek spreekt mij erg aan, omdat ik zelf ook wel eens gedacht heb om te verhuizen en mijn eigen leven te gaan. Wat zal er gebeuren als ik een briefje neer leg en weg ga? Naar een andere stad en helemaal opnieuw begin? Nieuwe omgeving, nieuwe mensen om mijn heen en alleen maar onbekenden. Een zoektocht naar mezelf en wat ik kan bereiken? Ik ben er benieuwd naar dit verhaal! Zal het een deel van mijn vragen kunnen beantwoorden?

Hij reist van plek tot plek, maak niet uit waar

Tijdens het lezen 

Een verhaal waarbij je in het leven volgt van een man die opzoek is naar zijn vriendin en daarvoor gaat reizen naar plekken waar hij nog nooit geweest is. Hij zoekt haar in de hoop dat hun paden elkaar weer kruisen. Dat het een heerlijk weerzien word en ze vollop kunnen genieten vanaf het moment waar ze gebleven zijn.

Het is een achtbaan om te lezen. Het verhaal zit vol onbeantwoorde vragen, maar toch word een groot deel beantwoord. Het is een boek vol levenslessen van iemand anders, maar die jou indirect ook helpt!

Soms zit ik op een bankje en kijkt wat de wereld mij wil vertellen

Conclusie

Ik heb erg genoten van het verhaal. Ik had zelf al bedacht wat er met Clarissa had kunnen gebeuren en dat is blijkbaar ook gebeurt. Ik vond het mooi om terug te lezen dat hij zichzelf ging terug vinden door te gaan reizen en afstand te nemen van zijn geliefden. Hij moet een nieuwe weg in slaan en dat is gelukkig ook gebeurt!

Ik geef dit boek de verdiende ☆☆☆☆☆, omdat ik zijn gevoelens en de gebeurtenissen duidelijk terug kon lezen. Ik wou erg graag verder lezen, maar toch ook niet, want het is geen dik boek en anders is hij zo uit! Ik heb lang geen verhaal gelezen met zulk diepgang en die je direct toespreekt en je echt in zijn verhaal betrekt!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Wie niet weg is – Piet Baete

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *