Aan de thee met Rob Vente

*bron fb van Rob*

Vandaag komt mijn interview online van Rob Vente. Ik heb laatst met hem aan de chocolade melk gezeten in de Donner en hier kan je nu mijn uitwerking lezen!

Hoelang doet u er ongeveer over om een boek te schrijven?

Onekeer een half jaar vaak tussen de 175 en 180 bladzijdes, dat doet hij onbewust. SOMS is hij zelfs snachts er mee bezig door na te malen en zelfs nog te schrijven.

Wie is uw grote voorbeeld? 

Simon non is zijn grote voorbeeld. Die schrijf soms wel 7 dunne boekjes per jaar.

Hoe komt u aan de onderwerpen?
Spontaan, de dingen die hij ziet. Hij ziet het bijvoorbeeld voor zich als hij foto’s ziet. Als hij de locatie heeft gaat het meestal wel vanzelf.

Rotterdam heeft altijd wel een hoofdrol, want het is een trots die we hebben! Feyenoord speelt er ook vaak in mee aaangezien hij er mee is opgegroeid en hij is sportjournalist geerst voor feyenoord. Zijn vader heeft de eerste goal mogen maken in de nieuwe kuip. Je ziet altijd wel een klein detail met Feyenoord en soms grotere.

Rotterdammers vinden het leuk om  het boek te lezen. Zo heeft hij bijv feyenoord suporters aan het lezen gekregen die nooit lazen. Dat is fantastisch o’m en zien. Ook buiten rotterdam valt het in de smaak.  Het verkoop landelijk goed. Er word al veel gereserveerd als het boek bijna uit komt door de kwaliteit die ze van hem kennen volgen ze hem vaak blindelings.

Hoe bent u begonnen met schrijven?

toen hij uit dienst ging hij bij de krant. Hij wou langer al schrijven en op een begeven en moment begon hij met 3 hoofdstukken schrijven. Hij kende een vriend die een uitgever begon en stuurde zijn paar hoofdstukken op en hij kreeg een week later te horen dat hhet gelijk uitgegeven zou worden als het klaar was en toen het goed ging lopen werd hij meer gestimuleerd waardoor hij nu al bezig ii met nummer 10!

hoe kiest u een cover girl? 

De eerste 3 boeken hadden gewoon een andere foto maar bij boek 4 zag hij een aardig feyenoord meisje en vroeg of zij foto’s wou maken voor de cover. Het viel in de goede aarde en zo kwamen er meer aanmeldingen en zo kon hij keuzes maken door te kijken welk meisje bij het verhaal paste. Je ziet dames van verschillende leeftijden.

Hoe beschrijft u uw schrijfstyle?

Probeert te schrijven zoals je praat. Toevallig is dat hetzelfde wat ik doe met Bloggen. Gewoon praten zoals je altijd doet. Dialoog laten overkomen zoals het ook zou gaan in een gesprek.

Hoe komt u aan uw contacten?

Vooral door de uitgever kom ik aan sterke ccontacten, maar van toen ik bij de krant zat heb ik veel contacten gemaakt. Zo weet hij dat een aantrekkelijke titel niet cover heel belangrijk zijn.

Wat is het moeilijkst bij een schrijven van een boek?

Het corrigeren is altijd wel moeilijk. ik lees vaak het boek 20 keer door om te kijken of er nog fouten zitten, overbodige dingen  weg halen en kijken of alles klopt als geheel.

Heeft u nog een boodschap voor uw lezers?

Geniet van de verhalen die de auteurs schrijven. Geniet van een avonturen waar de personages door heen gaan.

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “Aan de thee met Rob Vente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *