In jouw armen – Nanna Dillen

Vorige week heb ik leuke post gehad, namelijk 2 leuke gedichten bundels! Vandaag behandel ik de eerste met een super mooi artenstike plaatje op de voorkant.


Specificaties

  • Nederlands
  • 36 bladzijdes
  • Heimdall
  • poëzie

Beschrijving

Nanna Dillen (1989, Eindhoven) ontwikkelde in haar jeugd een voorliefde voor poëzie en literatuur. Ze publiceerde in 2014 haar debuutroman: Bevroren landschap. Het werk oogste lovende kritieken. Een jaar later verscheen bij Uitgeverij Heimdall haar debuut als dichter: In jouw armen. Het werk bevat een collectie van romantische gedichten. In Twee laat Nanna Dillen zien dat ze niet alleen excelleert in romantische poëzie, maar ook in andere stijlen haar mannetje staat. Nanna Dillen treedt regelmatig op tijdens literaire evenementen in het land. Ook promoot ze het lezen van boeken in het voortgezet onderwijs. 

Voor het lezen

Op het eerste gezicht zie ik dat het over liefde gaat met een mengeling van kunst. In deze vorm is het het geval dat de kunst word uitgedrukt in woorden en ik ben erg benieuwd! Welke verhalen kan ik tegen komen en welke boodschap wilt Nanna mij overbrengen!

Zij is de bergen als hij wil klimmen.

Zij is zijn voorouders als hij om advies vraagt.

Zij is de hoop als hij vecht tegen drijfzand.

Zij is de eindeloosheid wanneer hij denkt dat het einde is zicht is

Zij is liefde ♡

*gedicht zij is *

Conclusie

Ik ben dol op gedichten. Ik doe het zelf ook vooral over de liefde, dat is de reden waarom ik deze bundel ook als eerste pakte. Ik ben dol op de band die een jongen en meisje kunnen hebben.

Het is een leuke bundel om te lezen, wel erg kort. Ik schat dat ik misschien 25 a 30 gedichten heb gelezen, maar ieder gedicht had zijn charme. Het is super mooi om te lezen doordat je ziet dat de woorden gemeend zijn en vooral dat je terug ziet dat er over nagedacht, misschien zelfs meegemaakt is.

Als ik het met sterren moet beoordelen zou ik het ☆☆☆ 1/2 geven, een 7 dus!

Categories Niet gecategoriseerd

0 thoughts on “In jouw armen – Nanna Dillen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *