Schaduwkinderen – Linda Jansma

Vandaag mag ik als grote eer een van de laatste nieuwe pareltjes lezen namelijk schaduwkinderen. Het boek sprak mij erg aan, dus zodra hij aan de beurt was las ik hem! Dankje wel vrouwen thriller & Uitgeverij Crime Compagnie

Specificaties

  • Nederlands
  • 403 bladzijdes
  • Januari 2017
  • ISBN13: 9789461092700
  • Crime Compagnie
  • literaire thriller

Beschrijving
Officier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex – journalist Harry Simones – zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar.

Voor het lezen
De beschrijving spreekt mij erg aan. Ik vind het interessant om te lezen over politie zaken, maar vooral over de stappen die gemaakt worden zodat je een beter inzicht hebt. Explosies kunnen verschillende oorzaken hebben, maar ze denkt dat het niet zomaar een explosie is. Wat denkt ze dan? Dat iemand het bewust gedaan heeft, zo ja hoe? Ik ben erg benieuwd naar het resultaat van haar onderzoek en haar ondervindingen.

”  Kinderen die leefden in de schaduw van het geweld dat ze zo wanhopig hadden geprobeerd te ontvluchten “

Tijdens het lezen 
Wat een verhaal! Ik vlieg er door heen en heb zo binnen een dag 15% gelezen, daarna 30 en het leest steeds sneller. Op stage zit ik weer eens te lezen en negeer de rest van de wereld. Ik wil dit boek uitlezen!! Het is spannend door de snel opvolgende gebeurtenissen, bemoeienissen en vele twisten. Ik wil weten welke kant het op gaat en hoe de politie alles gaat verantwoorden, maar ook aanpakken.

“Ze vinden haar lastig en zeggen dat ze hen dwarsboomt. Ze moet aangepakt worden, volgens hen. “

Wat ben je waard? Je bent met als hierboven, een van de vele. Hoe maakt je onderscheidt?

Conclusie
Ik hou van dit boek. Het is een tijd geleden dat ik een goede thriller gelezen heb die mij in zijn grip had. Naja heb er pas 1 gelezen, dus eigenlijk 2e.
Het verhaal komt heel erg dit bij. Het gaat om explosies, verraad en wraak. Het gaat over de tijd waar wij nu in leven. Er worden explosies gemaakt om dingen te bewijzen, laten zien. Hoeveel zin heeft het? Waarom doen ze dat? Wat willen ze bereiken? Is het zinvol? Nee, maar toch doen ze het! Er zijn dingen die mij erg boos maakt zoals het feit dat manipulatie en promotie erg hoog staan. Sociaal media is een belangrijk onderdeel voor de verspreiding en ik walg ervan.
Een ijzersterke Thriller die zo op dit moment zou kunnen gebeuren, want mensen zijn wreed en denken niet meer.
De verdiende ☆☆☆☆☆ voor jou Linda!
Een boek vol spanning met een ijzersterke vrouw als hoofdpersoon, een journalist die ook een aardige rugzak draagt en een politie corps die hun best doen deze zaak op te lossen, maar de sporen lopen vaak dood….

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *