Boekpresentatie – Young Adult event Donner Rotterdam 

Vorige maand heb ik de meeting bezocht In Donner Rotterdam. Marsha presenteerde daar haar boek : Ziel verzamelaar. Ik was erg benieuwd naar dit boek en de vele andere auteurs die aanwezig waren. 
Vanaf morgen zal je iedere dag een verslag zien van een workshop die werd gegeven.
Lees nu mijn verslag van die dag 🙂

Na weken van wachten was het eindelijk tijd voor de young adult middag in de Donner in Rotterdam. Het is lekker in mijn stadje dus ik hoef niet ver weg. Er waren veel auteurs aanwezig zoals Jen Minkman, Chinouk Thijssen en Hilda. Later lees je meer over de auteurs. 
Vandaag komt Marsha haar boek presenteren. Haar boek zielverzamelaar word vandaag vol lof gepresenteerd. Ik heb een kleine schets gemaakt van wat ik heb opgevangen tijdens de presentatie. 
Waar gaat het boek over? 
Als iemand weet hoe je een ramp kunt ontketenen dan is dat de 17-jarige Gwen Collins wel. Ze breekt per ongeluk dertien van haar vaders zandlopers met daarin het levenszand van stervelingen en maakt hen daarmee ongemerkt onsterfelijk. De Raadsheren eisen dat deze zielen binnen afzienbare tijd worden opgehaald. Wanneer Gwens vader als de verantwoordelijke zielverzamelaar een beroep op haar doet, voelt ze zich gedwongen zijn werk over te nemen. Maar Gwen heeft vrijwel geen ervaring met zielverzamelen en als ook de ziel van haar klasgenoot Max onsterfelijk blijkt te zijn, komt ze voor een onmogelijke keuze te staan…
Hoeveel delen word het?
 Het word een 2 luik of trilogie. Ze is er nog niet zeker van, omdat ze nog een heel plan klaar heeft liggen. Ze weet niet of het haalbaar is om het in 1 boek af te ronden. 
Hoe voelt de uitgave
Het voelt het waard en het is onwerkelijk door het nu in handen te hebben na zo veel werk. Het is het absoluut waard. 
Kaltin Bergman
Kaltin Bergman heeft de cover ontworpen van Ziel verzamelaar. Ze heeft daarom het 2de exemplaar gekregen. Zo liet ze haar dank blijken en krijg ze het 2de exemplaar. 
Kaltin voelt zich vereerd en overweldigd. Ze heeft vol trots ook haar eerste cover voor een uitgegeven boek gemaakt en is super trots. Ze is zeker van plan om meer ontwerpen te maken als er verzoeken binnen komen. 

Wanneer ben je begonnen 
Ze was begonnen in 2011. Binnen 3 maanden had ze het boek afgeschreven en liet het toen liggen.
Ze heeft meegedaan aan meerdere wedstrijden, maar het werd niks. Ze deed mee aan een nieuwe wedstrijd, de longlist en toen het niets werd heeft ze het opnieuw herschreven. Uiteindelijk werd het bij storm een succes. 
Ze had de storm wedstrijd gewonnen en zo werd haar boek uitgegeven. Nu is het ondertussen uit en is ze een trotse schrijfster. 
Heeft u al een idee wat het einde wordt?
Ja, want dat is al geschreven, maar deel 2 is zo lang dat ze misschien het boek wilt opsplitsen om het beter naar voren te laten komen.
Het is afwachten wat ze gaat doen, maar naar de verhalen te horen wilt iedereen graag verder lezen!
Heeft u mensen in uw omgeving erbij betrokken kwa karakter?
Nee, want ze wilt niet dat mensen zich herkennen en zeggen waarom heb je mij erin verwerkt. 
Wijkt u af van het verhaal als het verhaal zich anders wil laten verlopen. 
Nee, want ze heeft de lijnen in haar hoofd. Die volgt ze en als ze het echt goed vind dan volgt ik het verhaal.
Na de presentatie was ik lekker gaan kletsen en heb ik andere meiden en heren ontmoet.

Hilda Spruit,  Debora Elisabeth, mizt aan de Maas,  Chinouk Thijssen, Mascha & Jen Minkman zie je hier van links naar rechts staan. 

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *