Circus Cesaria – Sanne Hillemans

Vandaag is het tijd voor een mooie recensie net als het weer. Het is een stuk afgekoeld wat ik erg fijn vind! Op dit moment is het een circus in mijn hoofd, want ja ik heb een praktijk examen! Namelijk van chocolade :O. Gelukkig is het afgekoeld, geniet van de recensie laat vooral weten wat je er van vind 🙂


Specificaties

  • Nederlands
  • 210 bladzijdes
  • Mei 2017
  • ISBN13: 9789492670014
  • uitgeverij
  • Literataire roman

Beschrijving
Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft. Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Voor het lezen
Ik ben benieuwd naar het verhaal van Noah. Wat zal hij voor moeilijkst hebben meegemaakt?
Een circus vond ik als kind altijd al geweldig! Ik ben een keer naar het kerstcircus geweest in Ahoy Rotterdam en die herinnering staat mij zeker bij!
Ik ben benieuwd naar waarom het meisje zo afgeschrikt word door zijn aanwezigheid en wat er achter iedereen de masker schuilt.

Je had het weggestopt op een plek die niet dagelijks naar voren kwam, maar er hoeft maar dit te gebeuren of het is terug.

Tijdens het lezen
Wat een avontuur. Het is mooi om te zien dat mensen elkaar willen helpen en het circus daar bij kan helpen. Iedereen heeft een verhaal en dat zie je terug.
De een heeft een heftiger verhaal dan de ander. Emily en Noah zijn de hoofdpersonen in dit boek en het is super mooi om te zien hoe ze van onbekende naar elkaar toe groeien. Ze laten niet alles los, wat natuurlijk logisch is. De flashbacks naar het verleden helpen er in het voordeel van het verhaal. Het geeft de diepgang die je nodig hebt.
Ik kan niet wachten tot het verhaal uit, het is met een zucht uit als je er voor gaat zitten!

Je hebt hier een familie, vergeet dat niet.


Conclusie
Een verhaal met een verhaal in meerdere verhalen. Je leest over een wereld vol mensen met maskers. Ik ben erg benieuwd naar het begin van deel 2, want wat nu? Lukt het om te gaan en verder te gaan of toch niet.
Ik geef ☆☆☆☆1/2 ster! Super mooi verhaal die herinneringen omhoog haalde 🙂

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *