Rap/spoken word – Mizt aan de Maas 

Mizt schrijft Proza, poëzie, rap, spoken word en essays. Hij heeft zijn eerste boek uitgegeven genaamd Quase’s pepertje. Hij zit zelf in de muziek.

Waar gaat uw boek over?
Het is een avonturenroman.
Het jonge meisje Quasa is samen met haar vader en een groep andere slaven gevlucht van de plantage diep het bos in op zoek naar vrijheid en een beter leven. Quesa groeit op als een sterke Marronse jager en als haar vader Aka op sterven ligt gaat Quasa op een queeste om een magische en geneeskrachtige peper te vinden. De inheemse mythe die Aka haar ooit eens verteld heeft, wordt levensecht. Zo onzeker als deze reis is, zo vastberaden is zij om het enige familielid dat zij heeft te redden… Quasa’s Pepertje is een prachtig verhaal dat afgewisseld wordt met poëzie. Over de Auteur: Mizt aan de Maas is een creatieveling. Hij is geboren in Den Haag en getogen in Paramaribo. Momenteel woont hij in Rotterdam. Als hij niet aan het schrijven is, staat hij te koken of maakt hij muziek. Vaak met zijn gezin.

Ieder hoofdstuk eindigt met een gedicht over een van de gedachten van de personages.

Wat betekend R.A.P?

Op een ritmisch wijze zingen met een (rijmende) tekst.
Wat kan je er mee doen? 
Je kan verschillende manieren bedenken om rap naar voren te laten komen. Serieus, maar ook grappig van alles wat. Het is een vorm van poëzie en strakker doordat het op de muziek past.
Je houd je aan een bepaald ritme/tempo. Bij rap verwachten ze sneller dat je rijmt door bijvoorbeeld klankrijm te gebruiken. Ze gebruiken dan de AABB vorm van rijmen en dat is dat de 1e 2 en de laatste 2 zinnen rijmen.
Bij spoken word ben je vrijer en kan je lange zinnen maken. Het is daar belangrijk dat je je punt maakt, een boodschap overbrengt die ook binnen komt.

Wat heb je te vertellen? 
– Kies een Onderwerp
Waar wil je het over hebben en wat wil je overbrengen 
– Maak een Mindmap/sleutelwoorden
Schrijf een weg aan woorden die je wilt verwerken in je verhaal. 
Voeg alles samen en je hebt een gedicht.
Zorg wel dat de eerste 2 en de laatste 2 zinnen rijmen . 

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *