The hate u Give – Angie Thomas

De 27ste  heb ik in verband met de release al een stuk geschreven over dit boek die je door hier te klikken kan lezen : Release.

Specificaties

  • Nederlands
  • (274 e-book) 368 bladzijdes
  • Mei 2017
  • ISBN13: 9789048837175
  • Moon uitgevers
  • Young Adult

Beschrijving
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Voor het lezen

 
 
 
 
 
 

‘(tu)Pac zei dat Thug Life stond voor The Hate U Give Little Infants Fucks Everybody

 
Tijdens het lezen
Dit is een heftig verhaal! Het verhaal toont aan dat bij deze, Starr 2 gezichten heeft. Eentje voor haar “kakkerige” school zoals het genoemd word met allemaal “witte mensen”. Haar ouders hebben haar en haar broertjes expres naar deze school gedaan waarbij de getinte jongeren op een hand te tellen zijn. Deze school bied beter onderwijs en meer mogelijkheden voor de toekomst aangezien ze hier serieus zijn en betere beleid hebben. Al kost het heel wat meer ze willen het beste voor hun kinderen.
Het is moeilijk om Starr te zien tobben met de dood van haar maatje en vooral de schuld die ze zichzelf geeft wat nergens voor nodig is. Hopelijk krijgt ze haar gerechtigheid!

Soms doe je niets verkeerd en gaat het toch fout. De sleutel is om het altijd goed te blijven doen

“Op school ben ik een ander persoon dan in mijn wijk.”

Conclusie
Wat een heftig boek man! Ik heb goede boeken gelezen, maar deze…. Ik ben iemand die zeker voor gelijkheid staat.
Het is niet goed om andere buiten te sluiten om welke reden dan ook. Laatst is in Rotterdam een lesbienne mishandeld, omdat ze met haar vriendin hand in hand liep. Niet zomaar door iemand maar door een kind van geloof ik 12!!
Ik vind dat dit boek gelezen moet worden. Het maakt niet uit wat je bent, geleerd heb of hoe je leeft. Racisme moet de wereld uit. Ik stem voor gelijkheid al vind ik wel dat mensen zich naar hun land moeten kunnen aanpassen. In ieder land zijn er regels maakt niet uit wat voor afkomst je hebt het geldt ook voor jou!
Dit boek krijgt ☆☆☆☆☆, laat je stem horen. Kom in opstand. Ik ben nu bezig met aan mezelf werken. Ik doe mijn mond altijd wel open om mijn mening te laten horen, maar een mening over mezelf is moeilijker. Ik heb genoeg dingen gezien al komt het niet altijd zo over. Mijn arrogantie kan soms erg groot zijn al is mijn hart groter. De meeste die mij kennen kunnen dat beamen.

Ik ben het zat! Jullie scheren ons allemaal over een kam vanwege een paar rotte appels, maar zo denken wij ook over jullie. En tot jullie ons van iets anders kunnen overtuigen, blijven we demonstreren.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *