Release : The hate U give (NL) ♡

Deze week ben ik begonnen in :

Beschrijving
Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Dit boek spreekt mij erg aan. Het gaat zoals je hierboven kan lezen over een moord. Niet zomaar 1!
Het gaat over kleine Starr van 16. Ze is een jonge dame die net als vele jongeren er gewoon bij wil horen. Ze hoort er bij op school , maar niet met de reden die zij wilt. Ze is een van de weinige getinte dames op school. Ze zit op een blanke school zoals ze het zelf noemt. Er zitten in het examenjaar totaal maar 4 getinte jongeren vertelt ze.
Ze gaan er gelijk van uit dat ze iets heeft met een andere getinte laatste jaars. In werkelijkheid is dat niet zo en heeft ze iets met Chris.
Op een avond gaat ze mee naar een feestje bij haar in de buurt. Haar buurt is niet veilig, veel schiet incidenten en “tuig” die dealen en vechten.

‘Wie staan er hier eigenlijk terecht? Khalil en Starr, of de agent die hem doodschoot?’ Wilkes kijkt op van zijn aantekeningen. ‘Eh… dat moet u geloof ik even uitleggen, mevrouw Carter,’ sputtert Gomez tegen.

Hierboven zie je een stukje van het verhoor. Starr en haar moeder zitten in de verhoor kamer om te vertellen over de dood van haar beste vriend Khalil.
Hierboven zie je de ongelijkheid. Ze vroegen of hij dealde en hierboven zie je de velheid die loskomt bij haar moeder die heel close was met de jongeman. & wat als hij dealde? Maakt dat een verschil?! Een agent schiet een burger dood die ongewapend is!
Waarom kunnen we gewoon geen verschil in mensen maken? Kunnen we niet zwart en wit denken en ook niet zien?
Wat nou als hij dealde? Je weet niet waarom hij het doet/deed! Misschien was er thuis wel iets aan de hand of werd hij gediscrimineerd door zijn afkomst! Geef elkaar een eerlijke kans ongeacht de afkomst. Mijn vriendengroep bestaat uit vele afkomsten en dat maakt mij niet uit! Het gaat om het hart van hun. Zit het op de goede plek? Welkom!
Ik ben iemand die geen onderscheid maakt. Ik zie het beste in mensen, hoe dom het soms ook is. Een vrouw aan de harddrugs die van binnen een moeder is, maar er aan onderdoor ging.
Ik ben voor gelijkheid! Of je nou paars bent of geel, het gaat mij om je persoonlijkheid. Ik kan je vies aankijken als jij dat ook doet, maar dat betekend niet dat ik je haat.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *