Carta – Sterre Carron

Vandaag deel ik de recensie van Carta die ik dankzij de leesclub van Thrillerlezers mocht lezen als E-book. Een van de boeken die ik graag wou lezen van een boek van Sterre!

Specificaties

  • Nederlands
  • (279 e-book) 304 bladzijdes
  • Maart 2017
  • ISBN13: 9789492011671
  • Witsand uitgevers
  • Thriller – Detective/mysterie

Beschrijving
Wanneer een storm over het land trekt, wordt Saskia opgeschrikt door angstaanjagend gedreun tegen het raam. In paniek rukt ze de overgordijnen open en staat oog in oog met het bengelende lijk van haar vriendin Ytsje. Zelfmoord! De politie komt echter met een ander verdict. Moord! Wat wil de dader duidelijk maken met de speelkaart die hij achterliet op het lijk? En wat betekent de cijfercombinatie die op de kaart geschreven werd? De Mechelse recherche zit met de handen in het haar. Van de moordenaar ontbreekt ieder spoor en het hek is helemaal van de dam wanneer er, kort nadien, een tweede slachtoffer valt… Rani Diaz’ gevoel dat dit weleens het begin van een gruwelijke nachtmerrie zou kunnen zijn, lijkt uit te komen… In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen boeken Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra en Gotcha!.

Voor het lezen 
Vandaag ga ik beginnen in Carta. Het verhaal spreekt mij erg aan door de cover,geheimzinnig voor de kaarten op de cover, maar waar zal het verhaal over gaan? Het is spannend, want alles is zwart en geheimzinnig door een persoon in het donker.
Ik hoor en lees veel goede verhalen over de auteur. Ik ben erg benieuwd naar de wijze waarop ze schrijft aangezien veel mensen het leuk vinden. Ik heb al meer e-books klaar staan van haar!
Tijdens het lezen
Ik verwacht een spannend verhaal met een enorme sleur om de moord en vele onderzoeken. Ik hoop dat het boek ook lekker weg leest, maar tot nu toe is dat zeker het geval!
Ik zit ieder hoofdstuk weg te lezen alsof ik een film kijk. Ik heb totaal maar 4 a 5 uur gedaan over dit boek met de nodige afleidingen. Ik kan niet stoppen en voor ik verder ging was ik steeds zo een 20% van het boek verder.
Conclusie
Het boek leest als een sneltrein weg. De spanning word hoog gehouden door de vele dingen die ook nog eens gebeuren om de moord heen. In privé situaties gebeuren ook nog de nodige dingen waardoor je gedachte niet alleen bij het raadsel ligt. Je ziet de menselijke kant van de hoofdpersonen en dat is heerlijk.
Het verhaal word serieus en luchtig gehouden. Je kan er een heel zwaar onderwerp van maken, met de nodige grappen word het ook menselijk gehouden.
Een echte must read voor mij! De verdiende ☆☆☆☆, omdat ik soms een beetje vast liep. Soms gebeurde er teveel waardoor ik de kluts even kwijt was. Een must om een van haar boeken of juist allemaal te lezen!!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *