Min of Meer – Suzanne Peters

Vandaag komt er een boek online van mijn favoriete auteur. Ik kan haar boeken iedere dag lezen en ze lezen ook nog eens als een sneltrein! Hierbij is eetstoornissen het hoofd onderwerp en ik kan ben benieuwd of ik mijn dingen erin zal herkennen. 

Specificaties

  • Nederlands
  • 169 bladzijdes
  • Ellessy uitgevers
  • Juni 2014
  • IBSN13: 9789086602520
  • Roman – eetstornissen 

Beschrijving 
Tobias heeft anorexia en het beïnvloedt zijn leven volledig. Er is niemand bij wie hij zijn geheim kwijt kan en hij voelt zich eenzaam, vooral als zijn broer aankondigt dat hij gaat trouwen.
Donna heeft altijd al problemen gehad met eten en is daardoor veel te zwaar. Ze is al tijden hopeloos verliefd op haar collega Vince en wanneer ze met hem mee kan naar de sportschool, ziet ze dit als een kans om dichterbij hem te komen én om meteen aan haar overgewicht te werken. De eetbuien verdwijnen echter niet en
Vince toont maar weinig interesse in haar.
Tobias sport in dezelfde sportschool en ziet geregeld hoe Vince haar behandelt.
Daar maakt hij zich zorgen om, maar hij durft er niets over te zeggen. Wanneer hij op een dag flauwvalt is Donna er om hem te helpen.

Voor het lezen
Ik ben erg benieuwd naar het verhaal zeker omdat je zowel obese als anorexia in het verhaal ziet voorkomen of moet ik zeggen boulimia?
Je ziet 2 verschillende werelden die uiteindelijk kwa gewoonten niet zullen verschillen. Ik heb voor mijn eind examen Nederland een werkstuk erover gemaakt aangezien het iets is wat veel voorkomt. Wist je dat deze 3 ziektes bijna evenveel voorkomen,maar Boulimia vaak niet word opgemerkt. Boulimia is namelijk een stuk minder goed te vinden dan de andere 2 door de minder duidelijke tekenen.
Ik ben in ieder geval erg benieuwd en zeker omdat je het nu ook door de ogen van een jongen ziet.

Zou het kunnen dat hij me leuk vindt : net zo leuk als dat ik hem vind. Misschien is hij net zo onzeker als ik en durft hij het niet te zeggen.

Tijdens het lezen
Het is voor mij een heel boeiend verhaal. Ik ben standaard geïnteresseerd in verhalen over eetstoornissen. Ik zie vaak punten die ik herken. Ik ken ook wat mensen die het hebben of hebben gehad. Bij mij is voedsel ook een probleem. Voedsel daar heb je controle over en de rest in het leven eigenlijk niet.
Tobias is heel opmerkzaam, maar ook heel teder. Het is mooi om dat te zien want de meeste mannen tonen dat niet want net zoals mensen als Vince vinden ze dat een man breed moet zijn om bescherming te bieden. Becca is een voorbeeld van hoe vrouwen er uit moeten zien, slank en grappig. Donna heeft dat allemaal niet en is daardoor onzeker, iets wat vele meisjes, vrouwen zijn. Durf jezelf te zijn is mijn advies ookal ben je niet elke dag gelukkig met jezelf.

Je kon merken wat de woorden met hem deden, maar het was wel belangrijk. Ik heb het idee dat we enigszins zijn doorgedrongen tot hem, maar ik houd ook in mijn achterhoofd dat het nog een lange weg is.

Conclusie
Ik vind het einde super mooi. Een mooie twist en vol spanning halverwege. Je ziet een echte strijd, die door en door blijft gaan. Zo is het van een stoornis kom je nou eenmaal nooit af. Het blijft je achtervolgen al moet je leren hoe je er mee moet dealen. Het zijn met littekens alleen ontzichtbaar.
Dit boek verdient een echte ☆☆☆☆☆! Een reuze topper kan ik je zeggen zeker als je het een interessant onderwerp vind. Ook zie je wat er in de hoofd van iemand speelt met overgewicht en ondergewicht.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *