Suzanne Peters – Zoektocht naar het verleden

Vandaag is het tijd voor een verhaal uit het verleden. Het verleden moeten we achter ons laten, maar wat als de pijn je blijft volgen? Wat als je het niet zomaar kan accepteren?! Ik ben erg benieuwd naar de vorderingen in het leven van Diana!

Specificaties

  • Nederlands
  • 171 bladzijdes
  • Mei 2012
  • ISBN13: 9789086601837
  • Ellessy 
  • Feelgood roman

Beschrijving
Diane heeft het best goed voor elkaar: ze is kunstenares en heeft een eigen atelier in de Randstad. Toch is ze ontzettend onzeker: zo onzeker dat het haar leven beïnvloed. Daarom besluit ze terug te gaan naar het dorp waar ze vroeger opgroeide. Daar gaat ze op zoek naar de vijf klasgenoten die haar in de brugklas hebben gepest. Het is tijd om hen te laten weten wat ze haar hebben aangedaan. En hoe is het eigenlijk met Randy? Hij pestte Diane nooit en ze was altijd verliefd op hem. 
De terugkeer naar het dorp gaat echter niet zoals Diane had verwacht. Is het wel zo slim om op zoek te gaan naar het verleden?

Voor het lezen
Soms laat het je verleden je niet los voordat je het verleden verwerk hebt. Ik ken dat gevoel super goed en kom mijn angsten onder ogen. Ik moet zoals ieder ander dingen verwerken en dat zal de hoofdpersoon ook moeten. 
Ik ben benieuwd hoe ze alles zal aanpakken. 

Ze was er helemaal niet aan toe om haar oude pestkoppen terug te zien. Waar was ze toch aan begonnen. 

Tijdens het lezen
Het verhaal boeit mij heel erg. Ik ben vroeger ook gepest, soms nog steeds. Ik ken het gevoel dus al te goed. Ik vind het erg dapper wat ze doet en vele kunnen een voorbeeld aan haar nemen. 
Soms komt hulp uit onverwachte hoek. Zo zie ik dat ook in dit verhaal. Suzanne schrijft heel reëel en ik geniet er eigenlijk keer op keer van!

Ze parkeerde de auto in de straat van haar oude klasgenoot. Met knikkende knieën liep ze het pad over, richting het huis. 

Conclusie
Dit boek gaat over angsten onder ogen zien. Pesten speelt een erg grote rol daarbij en het is mooi dat het nog meer bespreekbaar word gemaakt. Het is niet iets wat we licht kunnen opvatten. 
Dit verhaal toont weer aan dat Suzanne alles bespreekbaar kan maken in mijn ogen. Dit boek krijgt zeker ☆☆☆☆☆ aangezien ik weer vol op genoten heb van haar werk. Ik zag herkenningspunten. Ondanks dat ze bijna alles had wat haar gelukkig maakte bleef de onzekerheid. 

Als ze al een iemand konden helpen, dan hadden ze al iets bereikt.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *