De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

De hemel begint bij je voeten staat al een hele lange tijd op de lijst, zeker na Ik geef je de zon. Iedere keer bleef ik het uitstellen, maar waarom? Ik denk om dit moment, Dit verhaal te sparen maar was het het waard?! Voelde ik net zo veel passie als toen?

Specificaties

  • Nederlands
  • 286 blz
  • Maart 2010
  • Young Adult
  • ISBN13 : 9789048804504

Beschrijving
Lennie Walker is zeventien als haar zus Bailey plotseling overlijdt. Vanaf dat moment staat ze er alleen voor, terwijl Lennie gewend is veilig in de schaduw van haar tempe¬ramentvolle zus te blijven. Daarbij zijn er, ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde, opeens twee jongens die haar aandacht vragen. Toby was het vriendje van Bailey, en ze lijken als enigen elkaars verdriet écht te begrijpen. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Lennie worstelt met haar nieuwe plaats in het middelpunt van de belangstelling én met de aandacht van Toby en Joe. Bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan. En ze weet dat als die botsen, de hele wereld explodeert.

” Deze twee zussen hadden geen moeder, maar ze hadden elkaar.”

Voor het lezen
Ik ben benieuwd naar de wendingen die dit boek mij gaat geven. Haar vorige boek is als een schilderij in mijn ziel gegoten. Ik kan mij de kunst in het verhaal en uit haar vingers nog voor me zien. Heerlijk.
Ik verwacht weer een super emotioneel verhaal, want daar ben ik dol op. Ik hoop op meer duidelijkheid tussen de zusjes en vooral op veel gevoelens aangezien ik het ken om ouders te verliezen en geen mensen die achter je staan!

” Ik loop meteen op het bureau af en begin te praten tegen de ontdekkingsreizigerstekening zoals we soms tegen De halve moeder praten.”

Tijdens het lezen 
Het boek leest moeilijk, maar tegelijkertijd erg makkelijk. Ik herken het verdriet en het gevoel van de altijd aanwezige neerdalende leegte.
Ik voel erg mee met alle overgebleven gezinsleden. Ik snap het gemis naar zowel ouders als andere familie. Je voelt je 4 handen op 1 buik, maar ineens gebeurt er iets en dan ja is het voor altijd weg.
Ik snap haar gevoelens goed, zeker omdat het raar is om in een periode dat je moet rouwen verliefd word. Mij is bijgeleerd door levenslessen dat je niks kan plannen en de meeste dingen op rotte momenten komen, maar het kan ook voor goede wendingen zorgen!

” Elke keer dat er iemand doodgaat, vliegt er een bibliotheek in de brand.

Conclusie
Een boek die mij diep raakt, niet omdat ik haar eerdere werk al super vond aangezien ze zo subtiel en gevoelig kan schrijven. Ze kan ook boodschappen aan het licht brengen waar een soort taboe op heerst. Hoeveel mensen hebben het over biseksueel zijn zo ik geef je de zon en over de nabestaanden na een overledenen?
Ik ben blij dat Jandy schrijft, niet alleen om het feit dat het zo prachtig word geschreven, maar ook om het feit dat het spreekbaar gemaakt word.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *