Afgesloten ~ Natasza Tardio

Naar aanleiding van de litratour in September 2017 heeft natasza een kort verhaal geschreven voor jongen van 13-15! Ik ben erg benieuwd naar dit lekkere tussendoortje!

Specificaties

  • Nederlands
  • 64 bladzijdes
  • Kluitman?
  • IBSN13 : 9789020609431
  • Young adult – spanning

Beschrijving
Wanneer Dana en haar klasgenoten op werkweek gaan naar Texel lijkt niets een week vol plezier en avontuur in de weg te staan. Tot het onwaarschijnlijke gebeurt. Als ze door een tunnel rijden vindt er een enorme explosie plaats. Dana en medescholier Mirko overleven het ongeluk, maar zitten opgesloten. Alleen, in het donker en zonder hulp van buitenaf. Kunnen de twee zeer verschillende personen samen een uitweg vinden voor de tunnel compleet instort? Afgesloten is het verhaal over twee jongeren die tijdens een extreme situatie elkaars leven voor altijd veranderen.

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar dit verhaal. Kunnen Dana en Mirko elkaar vinden en elkaar redden of gaan ze ieder een eigen weg? Hoe gaat ze er mee om? Zullen ze dichtslaan om hun vrienden die ze zijn verloren, vechten ze zich eruit om zichzelf te redden of speuren ze verder naar meer overlevende?

Laat de spanning maar komen!

Voor ik begon :

Soms hebben we een reden nodig als de situatie totaal onredelijk is. Jezelf de schuld geven is zo’n reden.

Tijdens het lezen

Het is een verhaal over schuld, gevoelens en verschillende levens. Iets wat ik absoluut herken. Het leven is niet altijd zonnig en soms zijn er zulke onnodige ruzies of ingrijpende gebeurtenissen ter gevolg van een klein ding.

Het verhaal is opbouwend, het zorgt ervoor dat het zo weg leest, ondanks dat het niet eens 100 bladzijdes bevat.

‘Bonnie en Clyde,’ giegel ik hoewel ik … mond niet kan zien, zie ik aan zijn ogen dat hij ook moet lachen.

Conclusie

Ik ben iemand die absoluut van korte verhalen houd. Er moet dan wel echt een boodschap en een verhaal in zitten!

Dit boek heeft absoluut dat element alleen het einde bevalt mij niet. Ik vind het niet af en soms erg voorspelbaar. Het is leuk als tussendoor en zeker in gemiddeld 2 uur uitgelezen. Ik ga zeker haar grote werken lezen, maar voor deze ☆☆☆!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *