Library Kiss – Kasie West

Dit is een boek dat mij zeker aanspreekt. De bibiotheek, liefde en een hoop gevoelens! Wat zal er in de bieb gebeuren?!

Specificaties

  • Nederlands
  • 328 bladzijdes
  • November 2017
  • Young and awesome
  • IBSN13 : 9789025874018
  • Young adult – romantiek

Beschrijving
Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.
Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Voor het lezen
Dit verhaal moest ik gewoon lezen. Het speelt zich af in een bibliotheek! Als klein meisje hou ik er al van om te lezen. In mijn tijd was er een hippie busje die aan kwam rijden bij school en je mocht daar boeken lenen. Ik riep altijd dat die van mij al uit waren terwijl andere juist niet eens verder waren dan hoofdstuk 5. Een van mijn mooiste herinneringen!
Je word opgesloten in de bieb, ik zou absoluut weten wat te doen! Lekker een knus hoekje zoeken om te lezen en te slapen terwijl ik wacht op hulp. Natuurlijk kan ik ook iemand zoeken of bellen, maar hoevaak maak je dit mee?! Niet vaak!!
Ik ben benieuwd wat Autumn met het Dax probleem gaat doen. Kan ze het met hem vinden of niet? Waarom liet hij zich insluiten of nam hij haar daarin bewust mee?!

‘Nou, je bent supermoeilijk te leren kennen, maar dat wist je al. Dat doe je expres,’ zei ik.‘Ik doe vrijwel niets expres.’‘Dat vind ik erg moeilijk te geloven.’

Tijdens het lezen
Een gekwetste jongen, een zeker meisje die beide veranderen na een opsluiting in de bieb voor 3 dagen. In normale omstandigheden zouden ze nooit met elkaar praten, niet zoveel opvallen als ze dachten naar elkaar toe, maar niks is minder waar. Dax is anders dan er werd rondbezuind. Een ongeluk met Jeff die haar meer in de war maakt dan ze lief is.
Moet ze gaan voor het pad waar ze naar verlangde, die open voor haar ligt of zal ze toch gaan voor gecompliceerd. Iemand met de nodige tegenslagen, goede adviezen of kies ze uit het oog van wat er van haar verwacht word.
Het leven is gecompliceerd door gebeurtenissen, keuzes die je moet maken en door de nodige kwaaltjes die je hebt. Kan ze de juiste keuze maken in haar hart?

“Ik was degene die mezelf niet had geaccepteerd om wie ik was. Ik was degene die lekker in haar vel behoorde te zitten. Ik hoopte dat me dat de komende tijd zou gaan lukken.”

Conclusie
Mijn eerste gedachte is wauw wat een mooi verhaal, maar wel een beetje cliché en voorspelbaar he.
Het verhaal zelf heeft mij wakker gehouden, ik moest en zou meer weten! Niks is mooier dan een bieb, helemaal voor jezelf met iemand als gezelschap zodat je je toch kan vermaken. Ik zou zelf graag deze marteling ondergaan, al is eten wel handig in zo een situatie.
Wat ik uit dit boek haal is het volgende : Sommige dingen kan je niet bepalen. Het lot heeft het in handen, niet jij. Soms zorgen situaties er voor dat je anders naar andere dingen kijkt.
Dit boek verdient de ☆☆☆☆ door het mooi beschreven verhaal dat niet alleen om keuzes maken en liefde draait maar ook een les kan zijn dat je niet alles kunt plannen.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *