ARKHAII – Hannes Wielant

Een boek waar ik in het begin over aan het twijfelen. Is dit wel een boek voor mij? De ruimte? De Geekness die er bij kom kijken als anti-techneutje? Maar nu, vanwege de blogtour van Hannes ben ik overtuigd en ga ik het boek lezen! Nu ik hem gelezen heb deel ik het met jullie!
14 april is er een boekpresentatie van Hannes in bibliotheek Vilvoorde in Belgie. ( Klik hier voor meer info) Neem een kijkje op zijn website en lees de eerste 3 hoofdstukken om te kijken of het ook jouw smaak is! Klik hier : website

Specificaties

  • Nederlands
  • Zilverbron
  • 265 bladzijdes
  • Fantasy en science fiction
  • Juli 2017
  • IBSN13 : 9789463080972

Beschrijving
Ouderdom is irrelevant, wijsheid ontoegankelijk.
Vladis is een Arkhaii. Een van de eerste mensen die onsterfelijk werden. Er zijn er veel van zijn soort, maar in een constant uitdijend universum, raken ze schaars.
Reizend op de Kolonisator verwenst Vladis zijn eeuwige leven en het nietsontziende Imperium van de mensheid. Hij heeft alles al gezien en meegemaakt, uitdagingen bestaan voor hem niet meer. Zijn zinloze leven wordt gevuld met een vergeefse zoektocht naar een buitenaardse, intelligente soort.
Op het dieptepunt van zijn eenzaamheid dringt de wondermooie Celestine zijn hart, en zijn broer zijn leven weer binnen.
Terwijl het universum geteisterd wordt door een meedogenloze, onbekende vijand die het einde van Vladis’ zoektocht kan betekenen, raakt hij verwikkeld in het eeuwenoude geschil met zijn broer: horen de Arkhaii nog steeds het voorbeeld te geven?


Voor het lezen
Ik was zelf aan het twijfelen of het wel een boek voor mij is. Ik ben niet zo thuis in het digitale wereldje. Ben ik er niet ” te dom ” voor? Ik ben meer van Jip en Janneke taal en het hele diepgaande wat betreft technologie. Naja ik zal het toch een kans geven! Wie weet is het wel leuk en makkelijker te begrijpen dan ik denk
Tijdens het lezen
Het begin was makkelijker dan ik dacht. We hebben het over Vladis zijn leven. Hij is levensmoe aangezien hij al honderden jaren leeft. Iedereen herkent die momenten wel. Er gebeurt iets waardoor hij ontdooit als het ware en misschien wel orde van de rust verliest.
Zodra Kian erbij komt begint het verhaal. Je word nieuwsgierig naar de band en connectie. Wat is het onbrekende stukje?
Het klinkt misschien allemaal vaag, maar dit boek houd wel van een beetje nadenk werk. Ik probeer jullie ook te laten nadenken.
Lees hieronder wat van mijn gedachte vragen :
Waarom wilt de mens altijd beter zijn dan Andere?
Waarom zien ze alles als concurrentie?
Waar zijn de emoties, waarom zoveel haat en gezaai.

Conclusie
Dit boek heeft mij zeker verrast. Ik heb erg genoten van de looplijn die zeker goed loopt. Je moet blijven nadenken, maar het is een lekker tussendoortje als je al in een nadenk bui ben. Er worden wat dingen duidelijker vanuit het oogpunt wie de mens is. Ik herken zeker de vragen en mezelf in Vladis. Mijn zus en ouders zie ik weer terug in Kian. Veel herkenning.
Ik sluit het boek met een zucht. Als er iets is wat mensen hebben is het hebzucht. ( Ik merk het ook bij mezelf, wil alles goed hebben en gelijk!) De mens is een wezen die dingen opoffert om dingen te krijgen, ook als het niet altijd op een goede manier is. Dat staat neutraal in dit boek. Wees blij met wat je hebt, wat je kan krijgen en maak er het beste van zou ik zeggen.
Daarom krijgt het ☆☆☆☆. Je leest erdoorheen, denkt na en pakt het weer op. Het einde laat je alleen nog maar meer nadenken. Waarom ben ik zo ongelukkig met de dingen die tegen zitten en zie ik niet in dat er ook genoeg meezit?!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *