Reken maar! ~ Suzanne Peters

De boeken van Suzanne Peters pak ik ondertussen blind. Als ik merk dat ik een leesdip krijg, lees ik er zeker een van haar! Of gewoon als lekker tussendoortje, maar is dat met dit boek weer zo?

Specificaties

  • Nederlands
  • 245 bladzijdes
  • Ellessy uitgeverij
  • Juli 2017
  • IBSN13 : 9789086603343
  • Roman/feelgood

Beschrijving
Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?
Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Voor het lezen

Dwangneurose? Ik ken er persoonlijk niemand mee en heb mij er ook nooit in verdiept. Wat houd het in en hoe gedraag je je? Ik snap dat je bezig bent met iets, maar iedereen is wel bezig met een bepaald ding in zijn hoofd? Hoe beïnvloed dit jouw leven, maar vooral hoe kom je er aan of ga je er mee om. Ik ben benieuwd hoe Suzanne mij weg wijs kan maken in dit nieuwe onderwerp.

Tijdens het lezen

Quinten is een aardige man, maar er is een ding mis aan hem. Hij heeft last van tikjes en is snel door zijn omgeving afgeleid. Jasmine is erg geïnteresseerd in hem, maar komt al snel achter zijn neurose. Zal zij hem kunnen helpen en wat moois opbouwen of is de neurose zo ver dat het hopeloos is? Zal zij er ooit mee leren leven of moet ze hem gewoon loslaten ookal is hij heel charmant? Ik ben benieuwd!!

Conclusie

Pfff mag ik nu klagen over mijn gestoorde ex :O. Soms word ik helemaal gek van owww Kevin wat dit niet en dat niet. Nee, ben ook echt niet. Je bent zo beter af zonder man/vrouw.
Het leven is niet een en al zonneschijn, maar dit is wel een beetje teveel naar mijn zin…. Er is zeuren/klagen, maar dit is gewoon te erg! Ieder hoofdstuk hoor je wel iets over de exen en vergelijkingen van mensen. Wij mensen zijn niet hetzelfde, dat weten wij en dat is maar goed ook!
Het denken in cijfers, emoties en wegdrukken is erg duidelijk. Ik kan mij ook in bepaalde vlakken vinden. Je moet altijd maar hopen dat je meer leert over jezelf, je omgeving en hoe je met alles waaronder je trauma moet dealen.
Het was mooi om ondanks alles de emoties te zien. Ik heb zelf ook wat tranen weg moeten pikken namelijk
Dit boek krijgt van ☆☆☆, aangezien ik mij soms heel erg ergerde aan het feit dat de exen zo erg naar voren kwamen en niet de staat van het heden. Ik had graag wat meer geweten over Elin, Nicole, Rens en Quinten. Gelukkig komt er een vervolg over Nicole alleen laat mij aub niet zo hard meer huilen in een boek Suzanne! Bij voorbaat dank!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *