De lange weg naar vertrouwen – Bianca van Strien

Vandaag is het tijd voor een lekker tussendoortje. De cover vind ik als eerst super mooi, winters daar heb ik nu wel zin in!

Specificaties

  • Nederlands
  • Ellessy uitgevers
  • 125 blz
  • IBSN13:
  • Feelgood roman

Beschrijving
Yvette Medina staat na de zoveelste mishandeling van haar vriend Daaf, met een gepakte koffer op straat, omdat ze weet dat ze niet langer bij hem kan blijven.
In een opwelling, besluit ze haar vroegere schoolvriendin Sineke op te bellen, in de hoop dat zij haar misschien kan helpen. Ze hebben elkaar al jaren niet meer gezien en ook Daaf weet niet van haar bestaan af.
Sineke is blij haar, ondanks de omstandigheden, weer te zien en Yvette kan bij haar komen wonen, om weer grip op haar leven te krijgen. Behalve Sineke heeft ze er meteen weer een hele familie bij. Ook Axel, de tweelingbroer van Sineke is ineens weer in haar leven. Als elfjarige heeft Yvette hem ooit wel leuk gevonden, maar na haar ervaringen met Daaf is het nogal moeilijk om nog iemand te vertrouwen…

Voor het lezen

Ik hou van het genre roman. Meestal speelt de liefde er een grote rol in, love it! Alleen wat als dat niet het geval is? Wat dan? Ik lees het in dit dunne boek!

Tijdens het lezen

Het is een verhaal wat dagelijks gebeurt. Geweld is een van de grootste dingen die gebeuren in de wereld. Mannen die hun vrouw mishandelen is daar een groot deel van. Ze ontnemen hún vrijheid, mening en alles wat ze lief zijn.
In dit verhaal is te lezen hoe de lieve Yvette zo een verhaal heeft. Ze is er op een begegeven moment klaar mee en gaat weg. Alleen is het niet zo makkelijk als het klinkt.
Zal ze ooit nog een man kunnen vertrouwen? Zou ze ooit nog van mensen kunnen houden? Zal Daaf haar ooit met rust laten?

Conclusie

Ik vond het een heerlijk dun tussendoortje. Het laat je nadenken over huiselijk geweld maar ook de gevolgen ervan.
Kan je ooit nog een nieuwe partner vertrouwen? Moet je jezelf schamen omdat er zo met je omgegaan is?
Het is een boek dat laat inzien dat er zeker nog huiselijk geweld heerst. Voor mij krijgt het ☆☆☆ aangezien ik soms de blik vanaf de “dader”. Het zou een hele toevoeging zijn!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *