Terra 7 – Het groene kristal – Esther Wagenaar

Van de uitgever mocht ik een boek kiezen dus heb deze vers van de pers genomen. Esther is al zo heel wat jaren bezig met deze serie!

Specificaties

  • Nederlands
  • 444 bladzijdes
  • Celtica publishing
  • februari 2018
  • Sci-fi & fantasy
  • IBSN13: 9789491300769

Beschrijving
Ooit werd Terra 7 gekoloniseerd vanuit het ideaalbeeld van een geweldloze samenleving. Als de Aardse wetenschappers Virginia, Conrad en Redbod de planeet na eeuwen herontdekken, komen ze er echter tot hun schrik achter dat het leven er niet bepaald paradijselijk is. Wat eens gewone mensen waren, zijn nu volken die door genetische manipulatie uit elkaar zijn gedreven en zelfs lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. Terra 7 is een planeet waar onderdrukking en overheersing de praktijk zijn geworden. Gebonden aan de Aardse regel dat ze niet mogen ingrijpen, staan de wetenschappers voor een belangrijke keuze: helpen ze de onderdrukte volken of niet? Als Redbod verdwijnt, worden Virginia en Conrad gedwongen een beslissing te nemen. Bijgestaan door Zania, een Terrazone en Dion, een Groene met telepathische gaven, gaan ze op zoek naar hun schip en hun vriend.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd wat “de aardse mensen” gaan ontdekken. Wat verwachtte ze van deze planeet en wat zullen ze aantrekken? Welke wereld stappen zij in en wat is het verschil tussen de groene en Terrazone?

Ik ben benieuwd naar hoe de wereld eruit ziet en hoe het volk daar is. Zijn het groepen net zoals hier of is het juist ieder voor zich?

“Ik zou ook niet graag een saai leventje leiden. Bijna iedereen hier gedraagt zich onderdanig tegenover mij. Ik hou er wel van on wat tegengas te krijgen je durft in ieder geval de leiding te nemen. Sterker nog, je weet niet beter”.

Tijdens het lezen

Esther brengt verschillende werelden letterlijk samen. Ze laat je anders naar de wereld kijken en laat zien hoe het andersom kan.

Ze bind niet alleen sterken met elkaar, maar toont aan dat de sterkte ook een zwakte hebben. Toch kunnen zij ook een poging doen om het onder ogen te zien en misschien zelf te overwinnen anders accepteren.

Conclusie

Ik ben een echte dion en zenia (Dionia) Shipper. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe het met Kyril gaat als hij het bereide nieuws hoort. Ben benieuwd hoe en wanneer hij daar achter gaat komen.

Ik denk dat Virginia ook een leven daar wilt maken, ondanks dat het tegen haar principes en alles ingaat, ze is een sterke vrouw. Zij heeft ook liefde nodig, zeker nu ze zich niet meer op haar werk kan storten op een andere planeet voelt het zwaar voor haar lijkt mij.

Absoluut ☆☆☆☆☆, al had ik in het begin wat traagheid doordat sc-fi mij niet zo ligt, maar als ik er in kom dan leest het als een trein!

Uiteindelijk dacht Virginia niet meer na. Ze voelde haar voeten niet, ze hoorde alleen het tromgeroffel en het gegil. Als vanzelf gilde zij mee, als vanzelf danste ze opnieuw een rondje om het vuur. Ze danste niet mee, ze vloog en voelde zich vrij als een vogel.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *