Mus ~ Kristof Desmet

Toen ik dit boek zag en de flaptekst gelezen had wist het dat het een boek voor mij was. Een gekwetste tiener met ouders die zich als pubers gedragen. Het kind wilt ook liefde, maar is dat met een nieuwe liefde voor de ouders nog wel haalbaar? Vallen zij niet in hun eigen bubbel?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 179 bladzijdes
  • Uitgeverij Letterrijn
  • IBSN13 : 9789491875564
  • Young adult

Beschrijving
Mus baalt als een stekker wanneer haar vader er met een jongere vrouw vandoor gaat. Als haar moeder, een lerares, een relatie met een collega begint, staat haar wereld helemaal op zijn kop. Vooral omdat De Kwal een van de meest vervelende leerkrachten van de school is. Samen met haar. broer, Brix, probeert ze haar moeder op andere gedachten te brengen en de relatie te boycotten. Maar heiligt het doel alle middelen?

Voor het lezen

Ik snap Mus de stress erg goed. Het is nooit leuk als je ouders überhaupt uit elkaar gaan, maar als ze allebei dan nog een relatie beginnen met mensen die je niet mag is het een hel. Ze geven je geen tijd om te wennen want hun willen geluk net als jullie! Oww wat zielig, geloof me dat zijn de kinderen net zo! Je wilt ze overtuigen van je gelijk, maar wat heb je daar voor over en wat zijn de gevolgen?

Misschien kwam alles zo dadelijk weer goed.

Misschien wel…..

Misschien!

Tijdens het lezen

Er zijn absoluut dingen die ik herken. Als je ouders uit elkaar gaan ben je bang voor waar je ouders mee thuis gaan komen. Wat als je die persoon niet mag? Wat als hij/zij aan huiselijk geweld doet.

Ik kan mij zeker vinden in Mus, het is ook zo bij mij gegaan met de gevolgen van dien. Moet je als ouder geen goedkeuring krijgen van je kind, zeker als het een puber is is het lastiger aangezien je alles veel bewuster mee maakt.

Een dichtgeslagen voordeur was haar antwoord. Ze konden stikken!Even dacht ze dat hij haar achterna ging komen. Daarom haastte ze zich via de trap naar beneden. Toch bleef het stil. Ook het venster bleef dicht. Alsof ze blij waren dat ze er vandoor was.

Je bent toch een ouder kwijt aan een vreemde die ineens in je oude vertrouwde leven staat. Het is moeilijk en zo dubbel, want je gunt je ouder geluk. Toch wil je er langzaam aan wennen en ouders hebben moeite aan het rustig laten wennen. Ze voelen zich verliefd en willen aan iedereen laten zien dat de breuk hun niks doet!

Conclusie

Soms doe je dingen die je niet wilt en schaam je je er voor. Zeg je dingen die je niet meent en probeert jezelf te beschermen en zo ook de andere om je heen.

Toch kan het anders lopen dan je wilt. Jezelf helpen/kennen en doorgronden is daarom erg belangrijk. Zeker als je liefde gemist hebt om welke reden dan ook, hoe ideaal je plaatje kan zijn of juist niet.

Dit korte bondige verhaal heeft mij zeker laten nadenken, zeker omdat ik nu al ruim een jaar aan mijn eigen emoties werk. ☆☆☆☆ voor dit boek!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *