Toevluchtsoord ~ Anthonie Holslag

Vandaag wil je super graag even wegzmijmelen in een lekker oord, boekje erbij en genieten. Maar of je dat in dit oord wilt doen weet ik nog net zo niet!

Specificaties

  • Nederlands
  • 174 bladzijdes
  • Quasis uitgeverij
  • Psychologische thriller
  • IBSN13 : 9789492099211

Beschrijving
Het Adirondackgebergte, in de staat New York: een prachtige omgeving en een geliefde vakantielocatie.
De blokhut is al jaren een toevluchtsoord voor de vriendengroep: Maude, Lars, Jennifer, Jonathan, Megan, Jeffery en Jack. Bevriend sinds de middelbare school, ondertussen allemaal hun eigen weg gegaan, maar in die hut maakt de afstand in hun dagelijks leven niet meer uit. Daar zijn ze weer terug in hun tienertijd, al is het maar voor even.
Dit jaar is echter anders. Vriendschappen die oprecht leken, krijgen een andere betekenis. Onderlinge verschillen verbreden zich. De televisie vertoont beelden die zowel choquerend als afschuwelijk zijn en ver van hun hut staat de wereld op instorten. Terwijl zij hun tienerjaren herleven, brokkelt al het bekende langzaam af.
Is de hut nog steeds een toevluchtsoord? Of is het hun gevangenis geworden?

Allemaal gewone mensen die door de dagelijkse leven worstelden. Ze hadden geen grote psychiatrische aandoeningen. Maar gewoon dagelijkse mensen die teleurgesteld waren, ontevreden met de kaarten die hun waren toegedeeld.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek aangezien hij al een tijd op mijn to be Read ligt. Het is een boek waarbij ik zeker wachtte tot de zomerdagen waarbij je puffend onder uitgezakt kan lezen.

Ik snap de connectie met de bijen niet en de cover zou mij niet gelijk trekken. Het zijn bijen en dat laat mij al de heletijd nadenken over hoe loyaal, maar ook hoe giftig ze kunnen zijn. Het geeft mij de kriebels.

Hij wist niet wat hij had gedaan, maar het werkte.

Dat gebeurde soms. Zijn vader noemde het gremlins : onverklaarbare mankementen die vaak vanzelf weer overgingen, maar waarbij de oorzaak duister bleef.

Tijdens het lezen

Het is een boek dat je moet volgen. Het begint in de jaren 80/90 toen we moderner werden.

Er worden linken gelegd, je gaat nadenken en dan komt de connectie. Alleen wat kan je doen? Kom je hier ook nog uit of is het gedoemd om dood te gaan? Zit je gevangen in je hut of is er een weg eruit. Wil je er überhaupt nog wel uit?

Je word langzaam gek. De vragen, de stemmen en het giswerk laten je hoofd overuren draaien.

“De 🌟 🌟 zijn echt……”

Conclusie

Het is een echte Anthonie Holslag. Hij maakt je gek, laat je twijfelen en dan boem!! Alles valt op zijn plek, maar ook niet. Je wilt zeggen dat je het snapt, maar er zijn zoveel onzekere vlakken. Je wilt alles weten, maar mensen hebben zoals altijd geheimen ” om andere te beschermen (grote boelshit)”.

Dit boek krijgt van mij ☆☆☆☆, het leest zo weg en je blijft er aan denken. Het is een spannend mind fucked tussendoortje. Je begint aan het verhaal en denkt tot aan de helft : ” waarom die bijen?!”

Categories Niet gecategoriseerd

One thought on “Toevluchtsoord ~ Anthonie Holslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *