Geraakt ~ Margje Woodrow

Vandaag komt er een boek online die ik al een tijd geleden heb gelezen. Zelfmoord is een groot onderwerp en met de sociale druk die er tegenwoordig heerst kan het zeker oplopen. Maar niet alles hoeft te zijn wat het lijkt.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 208 bladzijdes
  • Uitgeverij Gotmerr
  • Juni 2014
  • Young Adult : zelfmoord

Beschrijving

Als Jessie na een avondje feesten door een trein wordt gegrepen, heeft het er alle schijn van dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar ook al bevestigen alle sporen dat Jessie niet langer wilde leven, toch kan haar vriendin Sam het niet geloven. Zelfs als Jessie bijkomt en toegeeft dat ze depressief is, blijft Sam ervan overtuigd dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Alleen, wat doe je als niemand je wil geloven? Na Examendeal, Margje Woodrows spannende debuut, opnieuw een boek dat je in één ruk uit wilt lezen.

Voor het lezen

Zelfmoord is echt een groot ding. Je ziet het steeds vaker voorbij komen. Ik denk dat het vooral is toegenomen door de druk van Social media. Het is een groot ding om er bij te horen en op te vallen. Sommige mensen word dat teveel. Maar is het in dit geval ook zelfmoord?

“Hij stak zijn duim op en keek erbij alsof hij de wonderdokter was.”

Tijdens het lezen

Het is een verhaal wat je aan de ene kant niet volgt maar aan de andere kant heel goed begrijpt. Wat als je beste vriendin ineens voor de trein ligt en het net overleefd?

Het is een groot raadsel voor Sam die dit absoluut niet eens kan geloven. Haar Jessie zou dit nooit doen, of toch wel?

Conclusie

Het is een spannend boek. Zeker heerlijk te lezen voor de jeugd. De spanning ligt hoog door de vele raadsels die er in voor komen. Ik hou wel van boeken die een beetje uit de toon zijn. Complex, iets om over na te denken.

Het plot einde is echt idioot! Hoe kan ze dit laten gebeuren?! Wat in de grens?

Dit boek krijgt van mij ☆☆☆ sterren aangezien het een heerlijk tussendoortje was!

“Ik stond daar maar door het raam naar Jessie te staren.”

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *