Suzy en de kwallen ~ Ali Benjamin

Vandaag is de recensie van dit pareltje. Ik vind de cover echt super mooi en dat heeft mij overgehaald om hem absoluut te lezen, maar is hij het ook waard?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 240 bladzijdes
  • Juli 2016
  • Uitgever Van Goor
  • IBSN13 : 9789000350438
  • Young adult : vriendschap/ rouwen

Beschrijving

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

 

Voor het lezen

Het is een boek dat ik steeds weer zag staan vanwege de awesome cover. Het spreekt mij erg aan door de mooie heldere kleuren en ik geniet er van om die mooie illustratie aan de binnenkant te bekijken. Mijn enigste angst is dat het boek een beetje te kinderlijk is.

Ze legde uit dat veel mensen denken dat de taal is ontstaan doordat de samenleving zo complex was geworden dat de mensen zich niet meer konden uitdrukken met alleen maar handgebaren en gegrom. Toen zei ze ; maar dat denk ik niet. Mevrouw Been boog zich naar voren en zei : ” Ik denk dat taal is ontstaan uit onze behoefte om te worden begrepen.”

Tijdens het lezen

Het is een boek waarin je zo weg kan zijn. Het is een boek vol met feitjes die je niet weet. Soms is het leuk en soms is het teveel. Er kan wat meer aan proportie gewerkt worden naar mijn idee. Je ziet niet snel waarom ze nou niet meer praat.

Als je niks te vertellen hebt, kun je beter niks zeggen.

Conclusie

Het is een boek om tussendoor te lezen. Ook had ik de nodige worstelingen met het boek, omdat ik absoluut niet lang geboeid bleef. Haar energie is goed, maar soms is het zo kinds.

Wat ze aan het einde doet is absoluut niet geloofwaardig, want dit kan echt niet zo makkelijk gebeuren naar mijn idee.

Daarom een gemiddelde van ☆☆.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *