De verdwenen prinses van Geografie – Liesbeth Jochemsen

Voor ik aan dit boek begon had ik het al een tijdje in de gaten gehouden. De auteur was hem lekker aan het promoten en ik dacht ja, een luchtig boek voor tussendoor. Maar is het wel zo een leuk sprookje als je kent?

Specificaties

  • Nederlands
  • 175 bladzijdes
  • Juli 2017
  • Uitgever : mijnbesteller.nl
  • IBSN13 : 9789463182980
  • Kinderboek vanaf 12

Beschrijving
Wat als je bent vervloekt en door een spinnenbeet honderd jaar zal slapen? Wat als een huwelijk de enige manier is om dat te voorkomen en jij je aanstaande niet kunt uitstaan? Voor dit dilemma komt de zestienjarige Dorarosa, prinses van het land Geografie, te staan. Als ze uiteindelijk toch door een spinnenbeet in slaap valt en een prins haar na honderd jaar weer wakker kust, is niets meer hetzelfde. Wie denkt dat ze met de prins trouwt en nog lang en gelukkig leeft, heeft het mis. Het is zelfs de vraag of ze ooit nog haar ware identiteit bekend kan maken.

Voor het lezen

Toen ik het boek zag, wist ik zeker dat ik het wilde lezen, al heeft het een tijdje op zich laten wachten .

Sepia keek mij vragend aan, alsof zij een bevestiging zocht. Ik knikte bijna onmerkbaar en wendde mij hoofd af. Zij hoefde niet te weten hoe haar woorden als messen door mijn ziel sneden, dat zou alleen maar vragen oproepen.

Tijdens het lezen

Je komt er in het verhaal snel achter dat er een grote weef van vele sprookjes samen zijn gevoegd. Dat is super leuk om te lezen! Ik wilde het boek voorlezen aan mijn zusje van 10, maar ik denk niet dat dat met alle hoofdstukken gaat. Er zit best een heftig hoofdstuk in, dus vandaar mijn twijfel.

Het leest heerlijk weg al moet je soms wel nadenken over wat er allemaal ook al weer gebeurt was. Je maakt veel reizen mee en kijkt terug naar het verleden en vooruit naar de toekomst!

Beige trok haar jongste zusje dicht tegen zich aan. ‘Met onze geringe lengte vallen wij extra op en ik wil niet dat jij net als Dombo in het circus terechtkomt. ‘ zij gaf Sepia een aai over haar hoofd. ‘ Of wil jij soms in een kooi worden opgesloten en dat mensen geld betalen om te kijken hoe jij kunstjes doet?

Conclusie

Het is een mooi sprookje met veel gemengde sprookjes toegevoegd. Het is even wennen, omdat het best een chaos kan worden door de vele verhalen. Als eigen persoon kan je beter zelf de sprookjes ontcijferen, want anders haal ik het plezier er bij u af.

Het is leuk gedaan dat de verhalen op een bepaalde lijn kloppen, maar anders zijn neergezet. Het eind is heel sprookjesachtig en de acceptatie ondanks dat het niet loopt zoals het hoort vind ik prachtig! Ook al ben je anders, het kan dan ook al ziet het er slecht uit, goed aflopen!

Voor mij een 🌟🌟🌟 sterren waardig boek! Het waren soms wat rare combinaties, maar toch zou je het nog een keer op kunnen pakken om even ontspannend te lezen.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.