Hart-slag ~ Joanne Carlton

Toen ik door de uitgever benaderd werd om dit boek te recenseren voor de blogtour die nu gaande is, kon ik niet anders dan ja zeggen. Ik hou van boeken met leuke mannen, bands en muziek. Heerlijk om in weg te zwijmelen zeker de herfst is er het goede seizoen voor!

Specificaties

  • Nederlands
  • September 2018
  • 476 bladzijdes
  • Uitgeverij Hamley books
  • IBSN13 : 9789082893908
  • Young adult – romantisch ~ feelgood

Beschrijving
Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.
Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.
De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

Voor het lezen

Het eerste wat ik dacht toen ik dit boek binnen kreeg was OMG wat een dik boek! Hoe ga ik dit uit krijgen! Normaal neem ik een week voor een boek van 200-300 bladzijdes, dus ik heb er gelijk maar 2 weken uitgetrokken.

Het verhaal is erg emotioneel geladen en is voor mij herkenbaar met de kwaaltjes en het negeren van symptomen om het te verwijten naar stress. Stress doet veel met je lichaam, dat weten wij allemaal. De afspraak met de dokter is ook veel tijd die af gaat van de dingen die je wilt en vooral moet doen.

Ik ben benieuwd hoe Jasper alles gaat ervaren. Of het echt lukt om zijn droom te evenaren.

“Soms moet je gewoonweg aanvaarden dat bepaalde gebeurtenissen in het leven vanaf het begin bedoeld waren om plaats te vinden.’ zegt ze. ‘Dit is jouw lot, dat is het enige waar ik in geloof.

Tijdens het lezen

Met een druk leven is alles moeilijk. We kennen het allemaal. Je wilt zoveel doen, zoveel plannen die je wilt maken, maar wat als er na een klein ongelukje ineens meer aan de hand blijkt te zijn?!

Je moet 70 jaar in veel minder tijd stoppen en het ergste is nog wel dat je niet weet hoelang ‘lang’ nog is.

Ik ben op dit moment iemand die erg geniet van het leven al gaat het gepaard met de nodige stress : relaties, werk en financiën zijn er een super groot deel van. Net zoals bij iedereen . Maar voor Jasper knalt dat weg. Hij pakt zijn pasjes erbij en wilt al zijn angsten voorbij zetten nu de toekomst langzaam weg sijpelt.

Ik haat deze stomme kamer die ruikt naar ziekte en bloemen. Het enige wat ik echt wil, is mijn huis en mijn eigen bed, meer niet. Zelfs mijn studentenkamer interesseert me heel even niet meer. Ook mijn studies kunnen voorlopig de pot op. Tranen van frustratie banen zich een weg naar het oppervlak. Ik verblijf mijn ellende. Het is alles wat ik kan doen om niet in woede te exploderen.

Conclusie

Het is een emotioneel geladen verhaal. Het is zeker een must read, een boek waarbij de dikte je kan afschrikken, maar later zal je weten dat het het waard is!

Jasper en Sam hebben zo een hechte vriendschap dat het net familie lijkt. Ze gebruiken elkaar absoluut als steunpilaar en genieten van elkaars gezelschap en vertrouwen. Het is zo mooi om te zien wat een goed persoon alleen al voor je kan doen en hoe Sam langzaam ontdooid uit haar ijzige zelf.

“Kwaliteit versus kwantiteit.”

Toen het boek zijn einde naderde kwamen alle emoties omhoog, niet veel later zag ik vele stukjes in elkaar vallen. De laatste hoofdstukken heb ik huilend, krijsend en emotioneel doorgebracht terwijl er gevraagd werd of alles okay was. Ik sneerde dat ik met rust gelaten moest worden, mij alleen latend in mijn emoties en verdriet.

Het is nooit fijn om het onvermijdelijke te face, om emoties en gedachten gangen te herkennen. Om mensen om je heen te zien die je begrijpen. Ik kan mijn absoluut in Sam de denkwijze vinden, de afstand die zij neemt ondanks alles wat haar overkomen is.

Als de tekst af en toe wat meer was bijgeschaafd, was het verhaal nog beter, maar voor mij absoluut ☆☆☆☆! Het begin was voor mij zeker nog een worstelpuntje, maar al snel werd ik in het verhaal gezogen!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *