Welkwoud – Tahereh Mafi

Toen ik dit boek weer tegen kwam wist ik dat ik het mee moest nemen. Het riep mijn naam net zoals de geest in het huis. Maar had ik gehoor aan de kreet moeten geven of is de spijt groot?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 344 bladzijdes
  • Blossom books
  • Young adult / fantasy
  • IBSN13 : 9789463491501

Beschrijving
Dit Perzische sprookje begint op een ijzig koude avond…
Laylee woont in het magische Welkwoud, waar de bewoners een gouden huid hebben en de winter vieren met eindeloos veel feestjes.
Maar zij doet niet mee aan alle feestelijkheden.
Laylee kan zich bijna niet meer herinneren hoe het was voor haar moeder overleed. Voordat haar vader door zijn verdriet zijn verstand verloor. Voor ze achterbleef als de enige mordeshoor van Welkwoud – degene met de taak de doden te wassen en klaar te maken voor het hiernamaals.
Door het zware werk en de eenzaamheid die daarmee gepaard gaat, worden Laylee’s handen stijf en verliest ze langzaam haar kleur. Maar als een stel vreemdelingen verschijnt, wordt Laylee’s wereld op zijn kop gezet en herontdekt ze kleur, magie en de helende kracht van vriendschap

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. De cover is zo aantrekkelijk, iets wat ik zeker gewend ben van Blossom Books! Chapoo dames! Het is een boek om even af te koelen tijdens deze zomerse hitte. Een beetje afleiding zoeken in de Perzische cultuur. Het binnenwerk met de illustraties spreken mij ook enorm aan, super mooi gedaan!

Ik ben benieuwd naar wat het verhaal mij zal vertellen hoe je van de eenzaamheid af komt en je leven weer kan oppakken. Het vergt kracht en doorzettingsvermogen!

Toch moet ze niet zo hard voor zichzelf zijn. Het is ten slotte iets heel simpels en tragisch : dat onze vriendelijkheid tegen anderen in feite een wanhopige poging is om vriendelijk te zijn voor onszelf.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest redelijk. Het is een zwaar onderwerp wat het lezen wat vertraagd. Ook word er regelmatig naar het vorige deel Verdermeer verwezen die ik nog niet gelezen heb. Ik heb het erg te doen met Laylee. Het is niet alleen zwaar om te doen maar ook erg eenzaam en zeker als je zo jong bent en er alleen voor staat. Ze moeten blijven vechten om te doen wat ze wilt.

Op dat moment landde er een nachtegaal op haar schouder en zong een lief om haar te feliciteren. ‘dankje wel ‘ zei Laylee tegen het vogeltje. ‘ Het leven is vreemd, vind je niet?’

De vogel knikte. ‘ja,’ zei hoi. ‘ Dingen zijn zelden wat ze lijken.’

Conclusie

Gelukkig zijn er de vreemdelingen uit Verdermeer om haar te redden. Alleen dat is niet zo makkelijk aangezien Laylee niet gewend is aan mensen en dus niet makkelijk haar grenzen en wensen kan aangeven. Ook is zij geen favoriet van het volk ondanks haar grote inzet.

Het is een hardverscheurend en diep verhaal. Het is zware stof, maar ondanks dat voel je mee met de personages. Ik geef het boek ☆☆☆, omdat het makkelijk was om er uit te stappen. Ondanks dat wilde je blijven lezen.

Een boek over vriendschap, verbondenheid en eenzaamheid 💖

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *