Winter Efteling

Vandaag deel ik een super leuke post! Namelijk een post over de Efteling! Iedereen kent het park wel, maar er is in de winter periode ook een winter editie!

*Spoiler, er komen idiote spontane foto’s dus pas op *

Niks is beter dan herinneringen maken. Ik heb mij afgelopen jaar voorgenomen in meer te spenden aan dagjes weg en herinneringen maken, in plaats van aan dingen voor mezelf kopen ( behalve boeken dan! )

Ik zag in December een geweldige deal voorbij komen en je kon tot de laatste dag van de winter Efteling gaan ( dat is morgen 31 januari). Natuurlijk moest ik een mooie dag vrij maken & raad eens! Vandaag ging het nog echt sneeuwen ook! Absoluut in de sfeer voor de winter Efteling dus!

Toen ik rond half 10 in het openbaar vervoer stapte, helemaal bezakt, bepakt, dik aangekleed en in goed gezelschap was ik al dolblij! Ik ben nu denk ik al zeker 2 a 3 jaar niet geweest, dus het werd weer tijd om dingen omhoog te halen! Ik hoorde dat ze nu bezig zijn met een nieuw sprookje, Grimm. Natuurlijk ga ik voor de nieuwe attractie symbolica. Een bezoek aan de koning is altijd leuk, maar mijn koning heb ik al bezocht, mijn vriendin Simone uit de Donner die in samenwerking met de Efteling gewoon het bakboek heeft gemaakt!

Een heerlijke dag vol plezier is zeker gegarandeerd in de Efteling! Zover ik weet is alles begaanbaar met een rolstoel.

Het is een spannend dagje weg voor jong en oud. Er zijn vele activiteiten te doen van treintjes tot achtbanen en meer!

Alles is heerlijk wit van de sneeuw, maar het was geweldig toen het echt ging sneeuwen! Het park heeft verschillende plekken met vooral picknick tafels om zelf wat te eten of wat lekkers uit hun aanbod aan te schaffen ( dit is bij de bobslee, ik hoorde dat deze uiteindelijk vervangen zal worden door wat anders)

Heerlijke plekken met vuurkorven waar je warme drankjes of broodjes rookworst/soep kan halen!

Zeker de moeite waard is panda droom, een film in samenwerking met WNF! (Wereld natuur fonds) Na de attractie kom je in een waar speelparadijs terecht!

De nieuwe attractie is Symbolica en wat een geweldige attractie is het! Ik zal niet teveel spoilen, maar zie hier alleen al deze kiekjes!

Het sprookjesbos krijgt ook een winters thema, maar maar, vandaag was het heel speciaal aangezien er iemand ging trouwen en foto’s ging maken bij Doornroosje!

In de winter is er ook een speciale plek, namelijk een schaatsbaan! Daar kan je schaatsen huren, lekker opwarmen of lekker uit rusten in de warmte!

Hierbij eindig ik mij foto verslag van een heerlijk dagje weg!

Wat vind jij van de Efteling en wat is absoluut jouw lievelingsplek in dit magische park?

Die van mij is in de zomer vooral Piranha & Joris en de draak is mijn favoriete achtbaan, maar Symbolica is absoluut mijn nieuwe favoriet geworden!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *