De wijze lessen van een twintiger – Nikki Pommer

Een boek over het denken vanuit je hart, niet vanuit je hoofd. Wij mensen zitten vaak vast. Vast in de gedachtestroom van wat zou die en die doen in deze positie, maar zijn wij niet de leiders van ons eigen schip? Is ons hart niet de plek die weet wat wij willen en niet dat stemmetje in ons hoofd?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ ebook
  • 148 bladzijdes
  • IBSN13 : 9789493036017
  • Zelfhulpboek – persoonlijke groei

Beschrijving

In de zomer van 2015 stopte de toen 17-jarige Nikki Pommer met school. Na het behalen van haar mavo-diploma stroomde zij door naar de havo. Ze was van zichzelf enorm prestatiegericht en wilde altijd meer bereiken. De manier waarop ze naar zichzelf keek liet ze afhangen van de prestaties die zij bereikte.

Hard werken was de norm voor haar, maar ze vergat hierbij aan zichzelf te denken waardoor ze zichzelf compleet wegcijferde. Tot er een moment kwam waarop de man met de hamer voor haar verscheen. Ze werd hierdoor gedwongen om te stoppen met alles wat ze deed en om haar leven onder de loep te nemen: school, werk en relaties.

Voor het lezen

Dit boek staat al sinds ik het gespot heb in mijn TBR van 2019. Het liefst wat ik er eerder een begonnen, maar om één of andere reden voelde ik mij er niet klaar voor! Nu is het tijd om hopelijk mijn ogen verder te openen, want ik ben erg goed op weg naar persoonlijke ontwikkelingen, maar ik ben er nog niet.

We zijn allemaal waardevol en dat hoeft op geen enkele manier gemeten te worden met factoren buiten onszelf. Onthoud : wij zijn allemaal stuk voor stuk waardevol. Je bent niet meer of minder dan een ander. Een ander is ook niet meer of minder dan jij.

Tijdens het lezen

Dit boek is zwaar van stof, ookal is het licht geschreven. Het is geschreven vanuit de auteur zelf waardoor het makkelijker weg te lezen is. Ze preekt niet alleen tot zichzelf, maar ook tegen jou als lezer!

Ik ben ruim een week bezig in het boek en ik merk heel erg dat het zwaar is. Het is zo hard om op de feiten gedrukt te worden, maar ook om te kijken naar de verdoemde vraag : ” Wat wil ik bereiken & wat zou ik over 60 jaar nog kunnen doen?”.

Ik ben een jonge vrouw van 20 die al diepe punten gehad heeft, maar ook zorgt voor mooie hoogtepunten. Mijn doel of moet in zeggen ambitie, is om meer te genieten van de mooie momenten.

Conclusie

Het boek geeft mij net het laatste duwtje in de rug die ik nodig heb. Ik praat al bijna 2 jaar over de dingen die mij overkomen zijn, heb zelfs groepslessen gehad die ook wat dingen los maakte, maar nee. Ze hebben nooit zulke heldere woorden gebracht als dit boek!

Het bespreekt iedere keer een les en iedere keer is het een grotere les vol herkenning en kennis!

Dit boek kan ik iedereen aanraden. Voor het leven van puber naar jong volwassenen ( 18 t/m 27) is heel hectisch, maar daarna kan daar ook nog zo zijn!

Ik heb de laatste maanden veel series gekeken, boeken en artikelen gelezen over opruimen van je huis en je geest, maar een echte eyecatcher is dit boek!

Het opent je ogen, in ieder geval die van mij!

Ik heb al wat vrienden & mensen in mijn omgeving aangeraden om dit boek te lezen en ze weten van mij dat als ik echt echt ergens diehard gepassioneerd over kan praten, het niet anders kan zijn dan goed! Daarom ook de 🌟🌟🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *