De perfecte moeder ~ Esther Boek

Het andere boek van Esther viel vorig jaar in de bus, mijn vriendin heeft hem ook gekregen voor haar verjaardag. Ze vond het boek prachtig. Toen ik deze over de Perfecte moeder voorbij zag komen moest ik denken aan mijn leven. Ik zit vol verlangen te lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • 360 bladzijdes
  • EAN : 9789082893991
  • Hamley books
  • Roman – verslaving – moeilijke jeugd

Beschrijving
Een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.
Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?
Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

Voor het lezen

Dit boek staat al sinds ik het voorbij zag komen op mijn verlanglijstje, zeker doordat het een belangrijk, veel voorkomend probleem. Er gebeurt veel achter gesloten deuren. Je kan veel aan de kinderen zien, als je het wilt zien en aandacht aan besteed.

Voor Helena was het meer dan een project. De verbouwing was een bewijs aan zichzelf, dat ze in staat was haar leven vorm te geven op een manier die ze zelf wilde, waarin ze zich gelukkig voelde en waar ze haar krachten ontdekte.

Tijdens het lezen

Het verhaal heeft korte hoofdstukken wat het lezen fijn maakt. Je hebt verschillende tijden, maar gelukkig maar 2 personages die spreken. Dat maakt het makkelijker, al moet ik af en toe terug bladeren om de tijden te bekijken.

De spanning is hoog, de tekst leest vlot en je bent benieuwd naar meer. Het is op sommige vlakken best heftig.

Conclusie

Het boek is mooi geschreven. Je hebt een goede verloop en hoort ook de belangrijke gesprekken. Je leest gaandeweg waarom dingen gegaan zijn zoals ze gegaan zijn.

Je leest het verhaal van zowel Nelleke als van Helena. Je ziet de momenten van de duistere en de lichte kant. Ook ben je bang door de situaties waar ze aan blootgesteld zijn hun meer doet dan je denkt. Dat dingen erin sluipen en voor hun normaal word. Dat ze dezelfde fouten maken of zelfs diepere dalen zullen bereiken.

Je voelt de heftige emoties en kijkt door de ogen van de personages, maar krijgt ook de verhalen van de bij personen mee. 🌟🌟🌟🌟🌟 voor dit pareltje!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *