Ingesloten

Voor de hebban leesclub mocht ik meedoen met de leesclub van Ingesloten, een boek dat mij al vanaf de pagina van Blossom books meerdere keren heeft aangekeken. Blossom books brengt naar mijn idee vaak boeken uit met een hard thema, die je even uit je zweverige bubbel haalt!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • Maart 2019
  • 354 bladzijdes
  • Blossom books
  • EAN : 9789463490092
  • Young adult – feelgood – literatuur

Beschrijving
De zeventienjarige Layla Amin en haar ouders worden ’s avonds overvallen door een militaire eenheid die hen meeneemt naar een interneringskamp voor Amerikaanse moslims. Met behulp van haar vriendje buiten het kamp, haar nieuwe vrienden in het kamp en een onverwachte bondgenoot vecht Layla voor haar vrijheid, en begint langzaam maar zeker een revolutie tegen de directeur van het kamp.

Voor het lezen

Toen ik het boek zag was zeker mijn interesse gewekt. Het is een actueel thema wat ik helemaal onterecht vind. Je kan niet iedereen over een kant strijken! Ieder mens is gelukkig verschillend.

Ik hoop alleen zo erg dat het geen jodenkamp 2.0 word. De middelen en tijden zijn nu anders en er zullen zeker gelijkenissen zijn, maar ik zal het zien!

‘De wereld is te dicht bij ons; laat en vroeg,’ zeg ik en ik kus David op zijn wang. Hij fronst verbaasd zijn wenkbrauwen. ‘ Dat komt uit een stokoud gedicht van Wordsworth dat ik van mijn vader moest lezen. Het gaat erover dag ons consumpiegedrag ons de das om doet en we helemaal geen tijd voor de belangrijkste dingen hebben , maar soms las ik het als ” De wereld is op hol geslagen….”

Tijdens het lezen

Ik vind het best moeilijk om door het begin heen te komen. De actie is niet super hoog en alles voelt zo volgzaam. Ik hoop dat dit snel omdraait.

Halverwege het boek zit ik er super in! Ik blijf lezen en alle bladzijdes vliegen weg onder mijn vingers. Het is boeiend al mis ik soms zeker meer details! Ik ben benieuwd naar meer verhalen dan alleen die van Layla! Hoe ervaren haar nieuwe vrienden het of haar ouders? Hoe zag het leven eruit van de andere bewoners voor het kamp? Ik wil graag meer weten over hun achtergrond en wat er allemaal gebeurde voor ze het kamp in gingen. Waarom kwam het zo ver?

Conclusie

Dit boek is zeker een boek met statement. Als er iets is wat belangrijk is in deze wereld is het gelijkheid ongeacht leeftijd, cultuur of afkomst. Je moet elkaar respecteren en helaas is dat in de wereld van vandaag steeds minder. Het laat mijn hart bloeden als ik dat zelf zie of zelfs ervaar. Je moet genieten van het leven, maar als ik kijk naar hoe currupt de wereld is, wil ik eigenlijk al geen kinderen meer…..

Het boek gaat diep in op belangrijke onderwerpen. Gelijkheid, vrijheid van meningsuiting en vooral broederschap.

Door de toch mooi tocht in het boek geef ik het boek 🌟🌟🌟🌟, al kon ik je het einde ook wel vertellen. Het is een belangrijk onderwerp wat zeker aan de orde moet komen en in het onderwijs verplicht moet zijn! De mooie gedichten maken het boek tot een groter geheel!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *