Op weg naar Weight Watchers ~ Helga Evers

Vandaag lees je mijn recensie van een boek tegen de kilo’s. Ik ben altijd benieuwd naar mensen hun verhaal. Naar de inhoud. Maar bevalt deze inhoud mij ook?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Geïllustreerd
  • 124 bladzijdes
  • Mei 2011
  • EAN : 9789461530387
  • Uitgeverij Aspekt B.V.
  • Biografie ~ afvallen

Beschrijving

In Op weg naar Weight Watchers, beschrijft Helga Evers haar gevecht tegen de kilo’s. Door de vele beproevingen in haar leven raakte zij het spoor bijster, waardoor zij door de jaren heen steeds volumineuzer werd. Emoties uiten zich vaak in verkeerde eetgewoontes. In dit boek herpakt zij zichzelf en vindt uiteindelijk haar weg naar Weight Watchers. Het onder ogen zien en verwoorden van haar persoonlijke relaas, leidde ertoe dat er een unieke synthese ontstond tussen de
auteur en de filosofie van Weight Watchers.

Voor het lezen

Ik ben tegenwoordig erg van de boeken van werken aan jezelf en het leven. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Helga met onder andere de strijd tegen de kilo’s. Als er een eeuwige strijd is, is het wel de strijd tegen de kilo’s. Er zijn altijd slechte dingen op de loer. Het stikt van de zoetigheden met de vele suikers.

Eerst het een dan het ander, stap voor stap, zou mijn moeder zeggen. Het is ook gebleken dat, indien een mens gebukt gaat onder psychische problemen en/of sores, er weinig ruimte overblijft om lichamelijk sterk te blijven. Alles hangt samen, lichaam en geest. Maar vertrouwende op een goede afloop, optimistische blijven en verzet blijven geven aan tegenslag, dat geeft mij alweer heel snel de nodige vechtlust om door te gaan, niet op te geven. Erboven staan. Kop d’r veur

Tijdens het lezen

Het verhaal is wel interessant. Je word meegenomen in haar leven en de strijd van haar man. Ook zie je er zeker blokkades op de loer liggen. Als je die aanpakt, pak je alles aan. Dat is helaas niet zo. Je moet altijd eerst aan jezelf werken, zorgen dat je goed in je vel zit voor je verder kunt.

Leiders en volgers. Eigenwaarde en trots, dat is wat de mens sterkt. Niets meer en niets minder.

Conclusie

Ik vind het boek oké, maar niet super. Ik had er meer van verwacht. Ik had graag meer gelezen over hoe je het aangepakt hebt. Wat is er precies veranderd? Dan heb ik het niet alleen over mindset, maar ook over het aanpakken tegen de kilo’s. Van mij krijgt het daarom 🌟🌟. Het is voor mij niet helemaal duidelijk hoe ze het gedaan heeft en waarom het wel of niet gelukt is.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *