Crisis survival gids

Een gids die je helpt om de “crisis” te overleven of juist om extra bewust te worden van je uitgaven. Er staan manieren in bewust te worden van verschillende zaken. Het is een jaar Challenge, maar je kan zelf natuurlijk beslissen in hoeveel tijd je het wilt doen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Januari 2014
  • 192 bladzijdes
  • Standaard uitgeverij – algemeen
  • EAN : 9789022328842
  • Financieren – besparen

Beschrijving
Voel je de crisis ook en heb je aan het einde van je geld wel eens een stukje maand over? Of wil je graag minder gaan werken, maar denk je dat dat financieel niet haalbaar is? Of misschien lukt het allemaal net, maar had je graag de financiële ruimte gehad om een langgekoesterde droom te verwezenlijken? Een wereldreis maken misschien. Of van je hobby je beroep maken. Of meer tijd met de kinderen doorbrengen. Of vrijwilligerswerk doen. Vaak blijft het bij dromen alleen. Maar waarom zou je het niet gewoon proberen? Je leeft tenslotte maar één keer. Honderden tips om ongemerkt meer dan 400 euro per maand te besparen.

Voor het lezen

Doordat ik bezig ben met mijn boekhouding pak ik wat boeken mee over bepaalde onderwerpen, ook dit boek. Een crisis heeft iedereen wel in zijn studententijd! Maar nu ik werk gaat het al wat soepeler, maar nog steeds niet als een leien dakje. Hier moet verandering in komen maar hoe?

Tijdens het lezen

Een overzichtelijk boek die ingedeeld is in 11 hoofdstukken. De (school) vakantie word tot 1 maand gerekend.

Je kan per maand bekijken wat je gaat doen. Als je bijvoorbeeld zoals ik midden in het jaar begint kan ik wel aanraden om bij hoofdstuk 1 te beginnen en niet bij een ander hoofdstuk.

Conclusie

Het is een boek dat je wat extra laat nadenken over dingen. Ze geeft voorbeelden van dingen waar zij op bespaard heeft in de vorm van tabellen.

Ze vertelt er ook bij dat het boek geen wonder formule is en geen definitieve oplossing. Het boek is een hulpmiddel om inzichten te krijgen in wat je kan veranderen om bewuster om te gaan.

Ik heb zeker een leuk overzicht kunnen maken van het boek. Er valt best wel veel in herhaling wat ik een beetje vervelend vind. Maar aan de andere kant is herhaling goed 🌟🌟🌟🌟.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *