Welkom in het rijk der zieken – Hanna Bervoets

22 juni is het boek “welkom in de rijk der zieken ” verschenen. Dit boek sprak mij gelijk aan, het gaat over onzichtbare ziektes, in dit geval Q-koorts. Er heerst nog steeds veel onbegrip en ik moet bekennen dat ik niet actief gezocht heb, maar ik ben niet snel boeken over dit onderwerp tegen gekomen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ ebook
  • 277 bladzijdes
  • Juni 2019
  • Uitgeverij pluim
  • EAN : 9789492928283
  • Literaire roman

Beschrijving
Na een bezoek aan de kinderboerderij met zijn oppaskind wordt Clay ziek. Hij krijgt hoge koorts en vecht voor zijn leven. Wanneer de koorts daalt is hij opgelucht. Even. Want de vermoeidheid blijft en hij krijgt last van vreselijke pijnen. Q-koortsvermoeidheidssyndroom, luidt de diagnose. Clay krijgt te horen dat zijn symptomen misschien nooit meer zullen verdwijnen. In zijn verbeten zoektocht naar genezing verliest Clay alles wat hem lief is. Behandelingen leveren weinig op, zijn relatie houdt geen stand en hij raakt volledig geïsoleerd. Zo belandt hij in het Rijk der zieken, een vreemde, parallelle wereld waar andere, ondoorzichtige regels gelden en de eindbestemming onduidelijk is.

Voor het lezen

Dit boek is mij aanbevolen door een vriend, Ferry. Ik ben erg benieuwd naar het boek aangezien ik weer hoe het is om (gronische oorontsteking) ziek te zijn. Mijn evenwicht is beschadigd, mentaal zijn er ook de nodige problemen, maar als je zo naar mij kijkt zie je er weinig van. Ik ben een lekker bolletje, die vaak het beste uit het leven probeert te halen!

Nu pas voel je hoe strak je armen en benen zijn, je moet uren in dezelfde houding hebben gezeten. Die nacht kun je niet slapen. Forum berichten, woorden, letters, persoonlijke verhalen en tientallen honderden vragen en leestekens – ?!?!?!?!?! – dwarrelen omlaag achter je oogleden.

Tijdens het lezen

Het is boeiend om 2 verhalen te lezen. Ze worden aangegeven door 🌟 ! In het begin is het wennen, maar je ziet later wel de waarde ervan in.

Het verhaal is voor mij soms een beetje lastig om te lezen aangezien ik weet hoe het is. Ik ben dan niet iemand die forums en medemensen zoekt, maar ben iemand die mij erg focus op de positieve dingen.

Nee , dat wil je niet, maar het is zo en jij zult doorgaan. Jij zult verder leven.

Conclusie

Een mooi boek wat onzichtbare ziektes aan de orde brengt. Je krijgt vaak zichtbare, sneller oplosbare ziektes te zien, maar de onbegrip voor ziektes die je minder snel/goed ziet en waarbij de oorzaken minder goed zichtbaar zijn, zijn echt een ding. Dit boek neemt je mee in de wereld van onbegrip, een zoektocht naar verklaringen en vooral de onrust die er heerst.

Dit boek krijgt van mij 🌟🌟🌟🌟, aangezien het zeker iets is wat bespreekbaar moet zijn! Een ziekte is gewoon niet altijd zichtbaar. Neem een voorbeeld aan zenuwpijn, het is er constant, maar vaak niet op te lossen .

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *