Je financiën goed geregeld voor Dummies ~ Ramón Wernsen & Cleo Scheerboom

Dit boek heb ik speciaal opgezocht, want de dummies serie staat erom bekend dat het makkelijk is toch?! Maar is dit wel zo makkelijk uitgelegd, want bij financiën komt heel wat kijken?!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • November 2014
  • Voor dummies
  • EAN : 9789045350073
  • Financieren

Beschrijving
Weet jij hoeveel geld je nodig hebt om je dromen waar te maken? Geen idee? Je bent niet de enige! Dit boek is de praktische en overzichtelijke handleiding voor het stapsgewijs opstellen van een persoonlijk financieel plan. Je begint met het inventariseren van je dromen: doelen die je met een goede financiële planning kunt behalen. Vervolgens toets je je dromen aan je financiële mogelijkheden en maak je aan de hand van praktische adviezen een passend financieel plan.
Ramon Wernsen werkt als financieel planner en is zowel Master in Financial Planning (MFP) als Certified Financial Planner (CFP). Financieel journalist Cleo Scheerboom schrijft over persoonlijke financiën en beleggen voor onder meer Het Financieele Dagblad, NRC en NRC Next.

Voor het lezen

Toen ik dit boek tegen kwam in de bieb wist ik gelijk dat ik het wou gaan lezen! Ik wil mij meer verdiepen in de kosten, de lasten, maar ook het sparen. Het is zo interessant om mee bezig te zijn, vind ik!

Tijdens het lezen

Je hebt 23 hoofdstukken in dit boek van inkomsten tot sparen tot beleggen. Ze helpen ook met voorbeelden van hoe je kan sparen voor langere doelen.

Ze geven duidelijke uitleg, maar voor mij is het soms allemaal te ingewikkeld uitgelegd, al zeg ik tegen mezelf dat dit ook een lastig onderwerp is!

Op een gegeven moment ben ik wat hoofdstukken gaan skippen. Zo heb ik de hoofdstukken over een eigen woning ( koop woning) en beleggen overgeslagen. Het is voor mij niet van toepassing & als dat ooit wel zo is zal ik zeker dit boek nog een keer oppakken!

Je leest over belangrijke dingen als levensverzekeringen, Pensioen en testamenten. Iets waar ik op dit moment niet mee bezig ben, maar mij zeker in moet verdiepen! Ook dingen die veranderen als je in een huwelijk of samenlevingscontract zit anders zijn en wat er geregeld/duidelijk moet zijn voor het geval er ooit een scheiding aan komt.

Conclusie

Dit boek heeft mij zeker nieuwe inzichten gegeven. Het is niet allemaal even basic uitgelegd, maar de uitleg is uitgebreid. Alles word stuk voor uitgelegd. Alle verzekeringen, hoe alles in elkaar steekt en waar het voor dient.

Ik geef het boek 🌟🌟🌟🌟, het is uitgebreid uitgelegd waardoor het makkelijker weg leest.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *