Klem Katja en Udo in de schulden – Anna – Rosé Hermer

Als kind had ik soms wel wat meer willen weten. Toen waren er nog geen boeken over, maar nu zijn we wat jaar verder en is daar ook een markt voor. Maar is het duidelijk?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Oktober 2016
  • 80 bladzijdes
  • Eenvoudig communiceren b.v
  • EAN : 9789086962754
  • Kinderboek – zelf leren lezen / schulden / eigen huis

Beschrijving
Als Katja de Poolse automonteur Udo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel krijgen ze een relatie. Omdat Udo met veel anderen in een klein huis woont, is er nauwelijks gelegenheid om bij elkaar te zijn. Het aanbod van een vriend van Katja om op zijn huis te passen als hij in Suriname is, komt dan ook als geroepen. En dan begint een leuke maar ook lastige periode voor het stel. Ze geven veel te veel geld uit, moeten op stel en sprong hun tijdelijke huis uit en huren dan een veel te dure woning. Vanaf dan gaat er steeds meer mis. Katja wordt ontslagen, Udo kan zijn opleiding niet afmaken. Spanningen over ongeopende rekeningen en brieven van de deurwaarder zetten de relatie onder druk. En Katja blijft maar geld uitgeven. Komen ze hier nog uit?

Voor het lezen

Vaak onderschatten mensen de kosten van een eigen huis. Je denkt dat je er met de huur alleen al bent, want dat is al een smak met geld, maar alles is behalve waar. Jonge mensen kunnen soms naïef zijn door makkelijk te denken, dit boek laat het zien door middel van Katja en Udo. Er komt meer bij kijken dan je eerst denkt!

Conclusie

Ik vind het boek best verwarrend. Ook de snelheid van de gebeurennissen zijn verwarrend. Het geeft een verdraaid beeld van de werkelijkheid. Er staan zeker goede dingen in, maar wat heeft een kind hieraan die net leert lezen?

Het is goed dat ze laten zien welke rekeningen er allemaal zijn en wat er allemaal geregeld moet worden, maar als je net leert lezen is dit te verwarrend naar mijn idee. 🌟🌟.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *