Momentum ~ Shelena Shorts

Ik mag de blogtour afsluiten van Momentum. Is het geen prachtige cover? Maar doet het verhaal daar ook eer aan?

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • 269 bladzijdes
  • Juni 2019
  • Dutch venture publishing
  • EAN: 9789492585356
  • Young adult – romance/spanning/fantasy

Beschrijving
Als je onsterfelijk bent, wat is het leven je dan waard..?
Sophie Slone is net naar San Francisco verhuisd en heeft er geen zin in om ‘het nieuwe meisje’ op school te moeten zijn. Gelukkig mag ze van haar moeder, die op de universiteit van San Francisco werkt, haar laatste schooljaar via thuisstudie afmaken. Als ze tijdens een bezoekje aan haar moeder de knappe eerstejaarsstudent Weston ramt met haar auto, heeft ze er nog geen idee van hoe hij haar leven op z’n kop zal zetten. Wes slaat haar aanbod om de schade te betalen af. Al snel komt Sophie erachter dat Wes een aanzienlijk fortuin heeft dat hij van zijn ouders heeft geërfd.
Hoe beter ze hem echter leert kennen, hoe meer ze het gevoel heeft dat er dingen aan het verhaal over zijn tragische verleden niet kloppen. En Sophie is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Heeft Weston op de een of andere manier geleerd om de dood te slim af te zijn?

Voor het lezen

Toen ik de cover zag wist ik dat dit een boek voor mij was. Ik zie liefde in dit verhaal, maar ook spanning! Dat is iets wat zeker in mijn straatje past. De groene kleuren zijn er in vele tinten, de ketting die oplicht waardoor hij eruit springt.

Iedereen gaat een keer dood. Daar kun je niets aan veranderen. Je moet het beste maken van de tijd die je hebt. Als je tijdens je leven niet de dingen doet waar je blij van wordt, wat maakt het dan uit hoeveel tijd je hebt?’ Ik begon te begrijpen wat ze bedoelde. Het klonk logisch, voor nu tenminste. ‘Dank je, mam. Ik waardeer het echt.’

Tijdens het lezen

Ik snap echt dat middelbare school en hoger erg lastig is, maar als je constant verhuisd is het nog moeilijker. Iedere keer nieuwe vrienden maken, iedere keer de nieuweling zijn. Ik zou er ook gek van worden.

Het is boeiend om te zien dat ze zich langzaam openstelt ookal is het moeilijk. Ze leert zichzelf beter kennen en ook haar moeder gaat er op vooruit. Ze ziet ook een hele andere kant van het plaatje.

Ik was niet meer boos. Ik huilde niet meer. In plaats daarvan voelde ik me vredig.

Conclusie

Het is een lekkere schrijf style waardoor je meer wilt lezen. Je bent benieuwd naar wat er volgt en wilt genieten van het verhaal. Ik heb zo een zin om lekker wat details te gaan verklappen, want er zitten er zeker een paar mooie tussen. Vooral door het uitzicht die af en toe beschreven word.

Soms word het verhaal wel zoetsappig, al vind ik dat helemaal niet erg. Hopelijk ga ik ook meer lezen over het leven van haar moeder, want ik ben benieuwd hoe dat verloopt.

Die cliffhanger is wel echt horror! Je wilt zo weten hoe het nu verder gaat, want dit is absoluut niet het einde! Ik geef het verhaal 🌟🌟🌟🌟 aangezien het soms te voorspellen was, maar er zit zo een mooi verhaal in verweven. Ik hou ook enorm van oude verhalen!

Categories Niet gecategoriseerd

2 thoughts on “Momentum ~ Shelena Shorts

  1. Het boek heeft zo veel mooie momentjes en quotes. Als je die alleen al aanhaalt vertel je zo veel. Heb zelf ook heel erg genoten van dit boek 🙂

    1. Zeker! Heb geprobeerd om de zo mooie spoiler vrije momenten er uit te zoeken maar dat is knap lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *