De heksencode ~ Anoeska Nossol

Gisteren heb ik dit boekje uitgelezen. Een avontuur vol heksen, hoe zal dat aflopen?!

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback /ebook
  • 117 bladzijdes
  • self-pub via Sweek Publishing
  • ISBN van de paperback : 9789463860963
  • Ebook : 9789463861007
  • Dystopian YA

Beschrijving

Salem 2320
Nola woont samen met haar familie in Salem Common. Al ziet het ernaar uit dat ze daar niet lang meer kunnen blijven. Het elfde gebod van het Spero, opgericht door profeet Roderick, steekt daar namelijk een stokje voor.
De jonge Nola moet uit handen zien te blijven van Roderick en zijn leger. Als heks in een technologische samenleving is ze niet langer veilig.
Het ontlopen van een codenummer lijkt moeilijker dan gedacht. Zeker wanneer Nola geconfronteerd wordt met haarzelf. Wanneer ze erachter komt dat Roderick een groot geheim met zich meedraagt, wil ze niets liever dan deze onthullen aan de buitenwereld.

Voor haar website & diensten klik hierop

Voor het lezen

Toen ik dit boek zag sprak het mij gelijk aan. Ik hou Anoeska al een tijdje in de gaten. Toen ze een box aan het maken was ( er zijn er nog 2 te bestellen) wist ik dat ik er 1 wil. Dit boek is een novelle, waarmee ze ook in Sweek top 10 kwam.

De cover spreekt mij erg aan door de mooie blauwe kleur. Je ziet de verdriet die het verhaal met zich mee draagt naar voren komen.

Een briesje doorbrak de stilte en ik begon me meer en meer schuldig te voelen voor mijn daden. Mijn handen tastten over de muur heen. Alsof het een verborgen deur zou openen….

Tijdens het lezen

Het verhaal leest heerlijk weg. Je voelt erg mee met Nola in haar tocht. Ze is nog zo jong, maar ook super sterk. Je snapt zeker gaandeweg haar stappen en hoopt zo dat het goed gaat aflopen. Ze verdient een mooi leven met alles erop en eraan.

Conclusie

Een verhaal over heksen, iets wat veel mensen afschrikt. Alleen zijn er ook momenten aangebroken dat de heksen niet meer zijn zoals eeuwen geleden.

Je gaat mee met Nola op avontuur. Je beleeft wat zij beleeft en snapt zeker haar keuzes al kan je soms wel vloeken. Niet alles loopt zoals jij wilt. Sommige dingen zijn onvermijdbaar.

Deze novelle krijgt van mij 🌟🌟🌟, het is leuk om tussendoor te lezen. Ik had het verhaal helemaal af gevonden als ik meer geweten had over die laatste karakter waar Nola regelmatig naar vraagt. Ik had graag nog een laatste hoofdstuk gewild naar de toekomst om te zien hoe het bijv een paar maanden tot jaren later verder gaat. Er verandert veel, dus dat het mooier af gemaakt.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *