Film : five feet apart

Toen ik de trailer zag wist ik al dat je zakdoekjes nodig zou hebben. Emoties zullen zeker naar boven komen, zeker als het om jonge mensen gaat.

Hoe zou liefde voelen als je elkaar niet zou mogen aanraken? Five Feet Apart vertelt het verhaal van Stella (Haley Lu Richardson) en Will (Cole Sprouse), twee jongeren die weigeren om toe te geven aan de hindernissen die hen scheiden.

Stella Grant (Haley Lu Richardson) is een typisch meisje van zeventien… Ze is verslaafd aan haar laptop en ze is dol op haar beste vriendinnen. Maar in tegenstelling tot de meeste andere tieners brengt Stella een groot deel van haar tijd door in het ziekenhuis als cystic fibrosis-patiënte. Haar leven zit vol met routines, regels en zelfdiscipline – die allemaal op de proef gesteld worden als ze de ongelofelijk charmante medepatiënt Will Newman (Cole Sprouse) ontmoet.

Ze flirten al snel met elkaar, maar vanwege infectie-gevaar moeten zij een veilige afstand tussen elkaar bewaren. Als hun band sterker wordt, groeit ook de drang om de regels te negeren. Wills onwil om zich strikt te houden aan zijn behandeling maakt het nog gecompliceerder. Stella inspireert Will gaandeweg om alles uit het leven te halen, maar kan zij uiteindelijk de persoon van wie zij houdt redden als ze hem niet eens mag aanraken?

  • Drama Romantiek
  • 13-06-2019
  • 9+ grof taalgebruik
 • Conclusie

  Natuurlijk moest ik deze film zien. Het is een emotionele rollercoaster over cystic fibrosis-patiënte. Het verhaal brengt de ziekte naar voren, maar voor mij waren er sommige dingen niet reëel. Bijvoorbeeld hoe snel ze alweer kon bellen na de narcose, geloof mij je bent dan op.

  Het verhaal gaf mij ook de hele sfeer van the fault in our starts van John Green, wat ik jammer vind. Het is een andere ziekte, maar hetzelfde verhaal in mijn beleving. In de zin van wat er in de verhaallijnen gebeurt.

  Categories Niet gecategoriseerd

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *