Om nooit te vergeten ~ Thomas Olde Heuvelt

Nadat ik Thomas ontmoet heb in Den Haag ben ik erg benieuwd geworden naar zijn werk. Ik hoorde mensen vaak wreed zeggen, maar is dat voor deze thriller fan ook zo?

Specificaties

  • Nederlands
  • 112 bladzijdes
  • Oktober 2017
  • Luitingh-sijthoff
  • EAN : 9789024579051
  • Thriller verhalenbundel

Beschrijving

Om nooit te vergeten is een bundel korte verhalen van Nederlands talent Thomas Olde Heuvelt, die eerder internationaal doorbrak met HEX. Stephen King noemde zijn werk “briljant en volstrekt origineel’ Om nooit te vergeten is een bundel korte verhalen van Nederlands talent Thomas Olde Heuvelt, die eerder internationaal doorbrak met HEX. Stephen King noemde zijn werk “briljant en volstrekt origineel’. Voor het eerst zijn nu vijf van zijn verhalen gebundeld. Twee ervan werden nooit eerder gepubliceerd. De verhalen delen thema’s over leven en dood, verlies of liefde. De meeste spelen zich af op het grensgebied van het magisch-realistische. Sommige verhalen zijn schitterend, andere griezelig en volstrekt onweerstaanbaar. Maar allemaal zijn het verhalen om nooit te vergeten

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar deze bundel. De bundel belanden deze maand op mijn play books app dankzij Bookchoice. Korte verhalen kan je altijd tussendoor lezen, dus dat ga ik zeker nu ook doen!

Is het echt zo spannend als ze zeggen? Ik vind het altijd heerlijk om te beginnen met korte verhalen van een auteur, zo kan je kennis maken.

Mevrouw Godschalkx liet de spiegel zakken en zei: ‘Ieder leven is als een magische spiegel. Soms reflecteert het de dingen die je wilt zien, en soms de dingen die je liever helemaal niet wilt zien.’

Tijdens het lezen

Na het eerste verhaal heb ik nog een tijd lang wakker gezeten. Mijn handen gingen over mijn lichaam om de walging van het verhaal te onderdrukken.

Pas op het laatste moment zag je de zee. Het paadje slingerde door een heet naaldwoud en opeens lag hij daar, stil en onfeilbaar en felgroen, tot hij in een waas met de horizon versmolt.

Conclusie

De eerste 2 verhalen vind ik geweldig!De verhalen die daarna volgen vind ik zelf gemiddeld. De eerste 2 hadden mij echt geboeid en laten walgen.

Het is een mooie bundel om kennis te maken met de verhalen van Thomas. Ik geef de bundel 🌟🌟🌟!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *