Goed met geld ~ Marieke Henselmans , Erica Verdegaal en Marion Weijers

Geld is een belangrijk middel, op dit moment wel het belangrijkste ter wereld. Zonder kan je eigenlijk niet heel ver komen, maar hoe leer je dat nou aan je kinderen? Dit boek moet erbij helpen, maar is dat ook zo?

Specificaties

  • Nederlands
  • 153 bladzijdes
  • Nibud
  • EAN : 9789089040459
  • Mens maatschappij – kinderen en geld

Beschrijving
De hele commerciële wereld staat klaar om je kind welkom te heten: koop bij ons! Van snoep op kinder-ooghoogte in de supermarkt tot smartphones, games, mini-kredietjes en grote leningen. Het ene kind wil sparen, het andere vooral spenden. Wie maakt ze wegwijs op de lange weg tussen kleuterklas en consumptief krediet? De auteurs, die alle drie al jaren publiceren over geldzaken, dragen informatie en inspiratie aan. Het resultaat is een onmisbare gids om je kind optimistisch en zelfverzekerd te begeleiden naar financiële zelfstandigheid.

Voor het lezen

Door de titel alleen al ben ik geïnteresseerd. Goed met geld, ja hoe ga je eigenlijk goed om met geld? als er iets belangrijk is in deze economie is het wel dat je er financieel goed voor moet staan om hoger op te komen!

Tijdens het lezen

Het boek neemt je mee van de oorsprong tot doelen wat je kinderen weten tot nu toe. Ook geven ze je doelen en voorbeelden wat je kan gaan doen om ze te helpen of inspireren.

Conclusie

De mooie kopjes met tips en checklists zijn helder aangegeven. Als je ze ooit weer nodig hebt kan je ze makkelijk op zoeken.

Met geld omgaan is vaak erg lastig, zeker gezien veel uit de opvoeding hoort te komen. Als je ouders niet bezig waren met geld of alleen maar (positief of negatief) heb je al snel een bepaald beeld gevormd. Zo heb ik dat ook.

Post werd bij mij vaak als negatief en stress gezien, maar ik probeer dat los van te zijn en vooral alles op tijd te regelen.

Dit boek is zeker een boek dat ik weer ga oppakken als ik later kinderen heb. Er word bijvoorbeeld aangeraden om vanaf een jaar of 6 al met zakgeld te beginnen en zo het sparen en uitgeven te stimuleren. Ze helpen ook met mooie richtlijnen. Met sommige dingen ben ik het niet eens zoals de tips voor solliciteren & sommige dingen in het angst. 🌟🌟🌟🌟.

Help met het zwemmen in het 💰 :p

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *