Blauw ~ J.B. Hathewine

Een mooi boek om lekker in de tuin, op het strand of lekker in de schaduw te lezen!

Specificaties

  • Nederlands (Vlaams)
  • 232 bladzijdes
  • Juni 2019
  • Brave New books
  • EAN : 9789402193619
  • Literaire roman

Beschrijving
De Antwerpse galeriehoudster Olivia worstelt al jaren met schuldgevoelens en verdriet. Haar vriendin Ella is de enige die haar geheim kent. Wanneer Olivia geen uitweg meer ziet, vindt Ella dat het tijd wordt dat Olivia de waarheid vertelt over wat er die zomer in Normandië gebeurde. Maar dan blijkt dat Olivia niet de enige is die dingen verzwijgt en een zoektocht naar antwoorden begint.
Blauw is een verhaal waarin vriendschap centraal staat.
Het is een roman over liefde en eenzaamheid, waarin familie de rode draad is, ook al is die draad gebroken.

Voor het lezen

Ik zag dit boek langs komen van 2 Vlaamse vriendinnen. Soms heb je gewoon een klik met de cover en hoef je ook niet meer te weten! Dat heb ik dus ook niet gedaan! Ik laat mij graag verrassen!

‘Olivia, je weet dat ik van je hou alsof je mijn zus was, en daarom denk ik dat ik wel mag zeggen dat ik heel zeker weet dat jij dat wél kan. Je moet stoppen met Leon zo in bescherming te nemen, hij wil niets liever dan dat je hem toelaat in die ommuurde wereld van jou. Hij hakt al jaren kleine stukjes van die muur, maar ocharme, hij komt geen stap dichterbij. Als je hem echt graag ziet, dan moet je het hem vertellen.’

Tijdens het lezen

Het boek verrast mij aangenaam. Hoe verder ik kom, hoe meer alles in elkaar klikt. Soms denk ik wel eens op van echt, dat kan je toch raden! Het leest zo lekker weg dat je meer wilt lezen. Het is als Nederlandse lezer soms wel moeilijk gezien er aardig wat woorden in staan door de Vlaamse auteurs!

Ze blijft het boeiend vinden om mensen te helpen in hun zoektocht naar zichzelf, om een patroon te ontdekken in een op het eerste gezicht chaotische gedachtegang. Elke nieuwe cliënt is als een ongelezen boek. Met mooie en minder mooie hoofdstukken. Sommige passages zijn zo rauw dat ze ze uit het boek willen scheuren, om de pijn weg te nemen. Maar dat kan natuurlijk niet. Ze kan alleen maar helpen bij het schrijven van een nieuw hoofdstuk. Dat hopelijk wat mooier is dan het vorige.

Conclusie

Een mooi verhaal dat je meeneemt naar de duistere kant. Hoe geluk zo verkeerd begrepen kan worden. Hoeveel invloed hebben ouders op hun kinderen en hoe dragen ze de lasten van de keuzes?

Het verhaal verloopt best soepel. Hier en daar heb ik wat Vlaamse begrippen op moeten zoeken zoals tas, dat is daar een mok. Hetzelfde als hoe je oom daar zegt, toen zat ik wel even te gniffelen.

Het verhaal word naarmate je over de helft ben enorm duidelijk. Ik was zelf al zo van ja, nu weet ik het al. Mijn vermoedde klopten, maar het blijft zo een mooi verhaal dat het de nodige 🌟🌟🌟🌟 verdient!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *