Bezeten door eten, mijn troost ~ Linda Int Panis & Josephine de Jongh

Vandaag deel ik mijn recensie van dit dunne boekje die bij mij in het oog sprong in de bieb.

Specificaties

  • Nederlands ( Vlaams)
  • 101 bladzijdes
  • Parisbooks
  • EAN : 9789492883711
  • Eetstoornissen – negatieve gedachtes

Beschrijving

Het verhaal van Linda die opgroeide in België, Antwerpen. Ze ontwikkelde tijdens haar jeugd boulimia en een negatieve spiraal waarin troost en schuldgevoelens centraal staan. Na 8 jaar geheimhouding gaat ze de stap ondernemen om er wat aan te doen.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar haar verhaal over boulimia. Het is een heftige tijd die altijd een strijd zal zijn. Zeker als de emoties er zijn is het lastig om onder controle te houden.

Conclusie

Het verhaal zou wat meer in elkaar gezet zijn Nederlandse lezers. Ik merk er zelf weinig van, al geloof ik dat er zeker aanpassingen zijn geweest.

Het verhaal neemt mij mee in de wereld van Linda. Als jongste is het vaak aanpoten thuis en zeker als de ouders uit elkaar gaan is het een moeilijke tijd.

Van onveilige situaties naar de druk van school en werk. Het is allemaal herkenbaar. Zeker als je lichaam zich tegen iets verzet is het moeilijk, zoals diabetes in dit boek. Je moet zo uitkijken met wat je eet en doet. Ik herken dit , want als ik mijn voeding niet goed bij hou krijg ik ook sneller last van mijn hoofd.

Ik geef dit verhaal 🌟🌟🌟, het is een mooi openhartig verhaal.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *