De regen is warm ~ Joke Benoot

Nadat ik Joke op de boekenbeurs ontmoet had en het boek gezien had, stond hij op mijn lijstje. Ik ben op vakantie en het regent aardig veel, dus ik vind het erg toepasselijk om deze te lezen!

Specificaties

  • Nederlands
  • mei 2019
  • Clavis
  • IBSN : 9789044835151
  • Young adult

Beschrijving

Het is herfst, het seizoen waarin alles valt. De zestienjarige Chloë zwijgt al bijna een jaar. Volgens haar heeft ze niemand. Toch ziet Elias – half elf, zoals hij het zelf zegt – haar als zijn grote zus. Hij baant zich op zijn fiets een weg door een modderig leven. Wanneer zijn moeder van de radar verdwijnt en hij nergens hulp vindt, maakt hij een plan om het dan zelf maar op te lossen. De stuurse Ana, die manden vlecht van wilgentenen, laat voor het eerst in jaren weer een bezoeker binnen. Met haar praat Chloë wél, maar ze stelt te veel vragen. Geert, begeleider van Elias en Chloë, wordt vader, maar onderweg dreigt hij ontworteld te raken.

Voor het lezen

Ik ben benieuwd naar dit emotionele verhaal. Ik weet hoe het is om “zonder” ouders op te groeien. Soms zijn ze in beeld, maar niet betrokken. Moet je veel zelf doen en kruip je stil in een hoekje opzoek naar antwoorden. Ik ben erg benieuwd naar de momenten dat Chloë kan praten!

Tijdens het lezen

Ik heb enorm veel moeite om in het verhaal te komen. Eerst had ik enorm veel moeite met de Vlaamse opbouw en bewoording, maar later ook met het uit elkaar houden van de vele karakters. Er zijn aardig wat namen, de lijst is naar mijn idee te lang.

Je wilt iedereen genoeg uitdiepen, maar lukt dat ook met deze hoeveelheid karakters? Naar mij idee niet! Je mist diepgang en een band met de karakters.

Conclusie

Ik kon absoluut slecht in het verhaal komen. Als eerst vond ik dat de karakters te weinig aandacht kregen door de hoeveelheid karakters. De emoties waren vlak waardoor je je slecht kan inleven. Van de momenten dat er ingediept werd, werd er te weinig informatie gegeven.

Het einde stopte best abrupt. Je krijgt geen inzichten meer in de toekomst die volgt. Hoe loopt het af en bepaalde personages? Word er nog contact gelegd?

Voor heeft dit boek de plank misgeslagen. Voor de intro per nieuw gedeelte in het boek stoorde mij enorm. Ik wou het het liefst overslaan. Ik was zo enthousiast toen ik de achterkant las en de cover zag! Helaas is het 🌟🌟 geworden. Niet mijn style blijkbaar al zie ik zeker potentie in het verhaal.

Deze qoute verscheurde ook echt mijn hart……

Categories Niet gecategoriseerd