Dor ~ Neal & Jarrod shustermann

De zorgen om de aarde worden groter. De plastic soep blijft groeien, vaak een hele container vol die in de zee word gedumpt per seconde. Wat gebeurt er als zelfs alle kranen in huis zeggen, doe het maar zelf?! Geen lopend water mee?!

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • Augustus 2019
  • 453 bladzijdes
  • Uitgeverij fatoom
  • EAN : 9789059246676
  • Young adult – uitdroging

Beschrijving
Door de droogte is het leven is een eindeloze lijst van verboden geworden: verboden de tuin te besproeien, verboden het zwembad te vullen, verboden lang te douchen. Daar valt nog goed mee te leven blijkt als er opeens nergens meer een druppel uit de kraan komt.
De media besteden nauwelijks aandacht aan de “Tap-Toe’, zoals ze het verschijnsel hebben gedoopt.
Net als de rampenbestrijding hebben ze de handen vol aan een orkaanramp in een andere staat die sensationelere beelden oplevert.
Maar het anders zo rustige wijkje waar Alyssa woont verandert in een mum van tijd in een oorlogsgebied: ooit bevriende buurtbewoners komen lijnrecht tegenover elkaar te staan in hun radeloze zoektocht naar water.
Wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren en zij en haar broertje de dood in de ogen kijken, ziet Alyssa zich gedwongen drastische beslissingen te nemen.

Voor het lezen

Ik heb dit boek zo vaak voorbij zien komen dat ik absoluut nieuwsgierig geworden ben. Het is wel echt van deze tijd, want we krijgen steeds meer mensen en de aarde word er niet groter op helaas. Steeds meer bossen worden gekapt, dieren sterven uit en meren drogen op. Wat als er een dag komt dat idd de Maas bijvoorbeeld leeg is en wij geen vers water uit de kraan meer kunnen krijgen? Dat de vraag groter is dan het aanbod?!

Tijdens het lezen

Het leest na de eerste hoofdstukken al lekker weg. Je ziet veel oordelen en ruzie, maar in geval van nood moet je soms je principes opzij zetten.

Het is een groot avontuur die ze aangaan. Er is zoveel angst, honger en vooral doorzettingsvermogen nodig om hieruit te komen, maar gaat ze dat ook lukken?

Conclusie

Een heerlijk boek die echt van de 21ste eeuw is. Er is vuur nodig om je hoofd boven water te houden. Je moet rationeel kunnen denken en gelijk kunnen handelen in geval van nood.

Het is mooi om te zien hoe dit geschreven is vanuit de jonge karakters. Ik had graag wat meer gelezen aan het einde over de volwassenen die ook een grote rol hierin spelen . Hoe hun gehandeld of ten onder zijn gegaan. Dit boek met de vurige cover krijgt 🌟🌟🌟🌟 van mij .

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.