Gebroken , nooit verslagen ~ Patsi Desiree

Vandaag wil ik dit mooie boek delen. Het zijn 3 korte, persoonlijke verhalen die uitgewerkt zijn. Het is heftig, intens en rauw, maar zo mooi!

Specificaties

  • Paperback
  • November 2019
  • 124 bladzijdes
  • Uitgeverij ambilicious
  • EAN : 9789492551740
  • Waargebeurde autobiografie

Beschrijving

Gebroken, nooit verslagen

Demonen bevechten

Iedere dag weer.

Doodmoe

Iedere nacht weer.

Moederliefde

Een testament

Een wil om te leven.

Dat, mijn schat

is dapperheid.

Gebroken, nooit verslagen is het indrukwekkende verhaal over borderline door de ogen van de dochter en haar moeder.

Verhaal 1 : Borderline

Wat een heftig verhaal. Het geeft de mentale staat en de drang tot zelf beschadiging en meer heftig weer. Ik heb een paar keer moeten stoppen door alle heftigheid van het verhaal. Ik snap de emoties en gedachtes gezien mijn eigen ervaringen met depressies en een burnout. Ik heb ook mijn eigen Ness en Sunny, maar we gaan door! Ik wil niemand achter laten en nog lang genieten van mijn zusjes en broertje, maar ook van de liefde van alle andere belangrijke mensen in mijn leven!

Een fysieke ziekte is makkelijker te verklaren. Dat wekt
medelijden op bij medemensen. Vergis je niet. Ik bedel niet
om medelijden maar vraag om begrip.
Zichtbare ziekten worden door iedereen erkend. Ze
worden beschouwd als ernstig, als levensbedreigend en
laten we wel wezen, dat zijn ze ook. Ik heb enorm respect
voor mensen die er dagelijks tegen vechten! Deze ziekten
verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden,
zonder twijfel, daar heb ik niet het minste bezwaar tegen.
Integendeel. Maar …
De psychische ziekte waarmee ikzelf nu al zolang verloren
loop, daar kraait geen haan naar.
Daar zwijgt men liever over, want dat zit in het hoofd.
Ik ben er zelfs vast van overtuigd dat velen denken dat ik
het me allemaal voor een groot gedeelte zélf heb aangedaan.
Neen, laat me eerlijk zijn: ik wéét dat sommige mensen dat
denken.

Verhaal 2 : Familie is (niet ) voor altijd

Een lucide droom die er voor zorgt dat je bewuster bent met je situatie. Het gebeurt meer mensen dan je denkt, zo ook deze dame. Haar droom stelt haar bewuste vragen, vragen die ze aan zichzelf stelt en antwoorden op zoekt . Ze komt pas weer terug als ze antwoorden heeft, maar helpt het? Een mooi en inspirerend verhaal!

Het is wat het is.
De band werd verbroken alsof er een immense, onzichtbare
kniptang werd gebruikt.
Je zal mij nooit horen beweren dat ik vrij ben van zonden.
Mijn hart ligt op mijn tong. Een tong die best scherp kan
zijn. Ik weet ook dat mijn gezicht boekdelen spreekt als
mijn mond zwijgt.
Toch was deze breuk een van de pijnlijkste in mijn leven.
Waarom?
Omdat ik hem niet zag aankomen.
Omdat ik dacht dat we meer betekenden voor elkaar.

Verhaal 3 testament

Een mooi eerbetoon aan het afsluiten van je hoofdstuk in vorm van je emotionele rugzak verdelen. Mooi om te zien wat er in je hoofd om gaat. Dat er geen wraak gevoelens blijven als je dit testament opstelt, want woede is er zeker nog, maar dat wil je niet na laten sluimeren als je er niet meer bent. Gelukkig maar .

Ik geef deze bundel  5 sterren. Het is mooi, helder en vooral duidelijk voor iedereen. Al zal je haar niet kennen, je snapt de rit in de achtbaan. Het is puur geschreven.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *