Kakeibo ( huishoudboekje ) ~ Fumiko Chiba

Vandaag deel ik een doe boek met jullie. Het boekje van de Japanse kunst van het boekhouden. Als er één ding in het leven belangrijk is, is het bewust zijn van je keuzes en omgeving.

Beschrijving

De Japanse kunst van het boekhouden
Met het Japanse huishoudboekje Kakeibo krijg je grip op je uitgaven, bereik je makkelijk je doelen en vind je manieren om te sparen voor wat je echt belangrijk vindt.
Japanners zijn meesters in de minimalistische levensstijl: leven met zo min mogelijk, of het nu om opruimen gaat of om verfijnde maaltijden bereiden. Aan de basis van dit alles staat kakeibo: het huishoudboekje dat gebruikt wordt om spaardoelen te stellen en elke cent verstandig te besteden.
Het idee is simpel: aan het begin van elke maand ga je zitten met dit kakeibo werkboekje en vul je in hoeveel je wilt sparen en hoe je dat doel denkt te gaan bereiken. In je kakeibo is vervolgens ruimte om je wekelijkse uitgaven te noteren, aan het eind van de maand te reflecteren op de afgelopen maand en te bedenken wat je de volgende maand kunt verbeteren.

Mening

Eerst neem ik jullie mee in wat foto’s om vervolgens mijn mening te onderbouwen. Ik schrijf een kleine uitleg per foto en dan de Nakita manier uit 🙂

De eerste pagina’s zijn gemaakt voor een overzicht van je inkomsten en vaste lasten. Wat is er beschikbaar, wat wil je uitgeven en vooral, wat wil je sparen!
Je hebt hier de lege bladzijdes per week. Ik heb ze zelf omgedoopt per maand. Ik en mijn katjes redden dat gewoon. Ik doe meestal 2x per week boodschappen, al zijn het soms kleine dingen. Ik heb mijn inkomsten en uitgaven onderin gezet. Sparen staat er natuurlijk ook bij. Daarna schrijf ik bij boodschappen en luxe erbij waar het is of wat het is om zo een overzicht te maken. Natuurlijk kan je dit ook per week doen, maar je houd naar mijn idee zoveel plek over! Zonde van het papier en je geld! 

Bestel je boek door hier te klikken

Ik ben enorm tevreden met dit boekje! Ik kan niet meer zonder! Het is zo fijn om bewust te zijn met je financiën. Je kan doelen stellen en word door het op te schrijven enorm bewust van je eigen habits. Je hebt de wekelijkse taak om je financiën bloot te leggen en soms als je terug kijkt denk je, heb ik dat echt gekocht?! Was dat echt zo duur of soms zelfs zo goedkoop?!

Dit boek moet iedereen hebben! Iedereen zou zoveel kunnen overhouden, al is het maar een paar euro per keer! Daarom krijgt dit boek van mij  5 sterren!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *