Fort enigma ~ Dianne Artensen

Een boek vol raadsels trekt je aandacht. Het fort van Enigma roept je. De draak is opzoek naar je, midden in de nacht

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • Maart 2020
  • EAN : 9789463081979
  • Jeugdboek – draken – fantasy – puzzels

Beschrijving

Tijdens de zomervakantie organiseert professor Inventus een groot toernooi in Fort Enigma voor kinderen met uitzonderlijke talenten. Door middel van puzzels, opdrachten en raadsels moeten ze zichzelf bewijzen, want alleen de beste deelnemers kunnen in de finale komen.
De dertienjarige Lex uit Nederland is een van de spelers. Hij begint vol goede moed aan de opdrachten, maar al snel heeft hij het akelige gevoel dat er iets niet juist is. ’s Nachts klinken er vreemde, rinkelde geluiden door de gangen van het fort. De professor is zomaar verdwenen. En dan is er ook nog de legende over een blauwe draak die onder het fort leeft. Is alles één groot spel of is er meer aan de hand?
Puzzel mee, zet je hersens aan het werk en ga kriskras door het boek. Jij bepaalt de route die je door Fort Enigma aflegt. (Inclusief QR-codes voor online spelletjes en andere leuke extra’s.)

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar het boek. Ik ben wel een redelijke puzzelaar. Ik heb wel de concentratie van een kind, maar dat mag de pret niet drukken! Ik ben zo benieuwd naar waar ik uit ga komen en of ik een van de winnaars word natuurlijk, want ik kan slecht tegen mijn verlies 😅😉 .

Tijdens het lezen

Het boek is een grote puzzel. Je moet de plattegrond vaak raadplegen om te kijken op welke bladzijde je moet zijn. Je puzzelt door het hele boek en voelt de competitie met de andere deelnemers.

Conclusie

Het boek is goed geschreven. Je hebt beelden bij de opdrachten, belangrijkste personen en er zijn tekeningen van verschillende personages.

Het boek is een groot raadsel wat het interessant maakt. Het enige wat mij als persoon irriteert, is dat je niet kan zien hoe ver je bent. Je hebt weinig inzichten in de voorgang en dat is wel iets wat voor mij leuk is als lezer. Daarom ben ik ook een enorme paperback/hardcover fan!

Ik geef het boek 🌟🌟🌟 3 sterren! Ik ben wel aardig lang bezig geweest en soms was het even doorbijten, maar het verhaal is boeiend geschreven. De illustraties maken het plaatje af en de keuzes zijn ruim. Daardoor mis je wel wat hoofdstukken.

Categories Niet gecategoriseerd

One thought on “Fort enigma ~ Dianne Artensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *