Film : The green mile

Ik heb samen met een film maatje zijn favoriete film gekeken! Laatst had ik al enkele scènes van de film gedeeld, maar hier is dan eindelijk de recensie! Deze keer heb ik mijn maat uitgenodigd om hem te schrijven!


  • 191 minuten
  • Fantasy, drama , misdaad
  • 16+

Na de shawshenkredemption is dit de 2de boek verfilming van Stephen King en wat een film . Regiseur Frank Darabont heeft het weer gedaan .
Paul Edgecomb (gespeeld door een voortreffelijke Tom Hanks ) is hoofdbewaker van de dodengang in de coldmountain gevangenis . Hier probeert hij samen met zn collega’s de laatste maanden van de veroordeelde zo fijn mogenlijk telaten verlopen . In het jaar 1935 komt er een nieuwe gevangene de wat vreemde reus John coffey ( Michael Clarke Duncan ) . Hij werd veroordeeld voor de verkrachting en moord van 2 jonge meisjes . Naarmate John langer op deathrow zit, komen paul en zn collega’s erachter dat John Coffey over hele speciale gaven beschikt. Langzamerhand beginnen ze te twijfelen over de schuld van John Coffey .

Mening

Wat voor mij deze film zo’n topper maakt is de sfeer en de cast . Tom Hanks, David Morse, Michael Clarke-Duncan, Doug Hutchinson, ze spelen allemaal geweldig. Doug Hutchinson haalt als de irritante Percy Wetmore het bloed onder je nagels vandaan, Michael Clarke-Duncan haalt veel emoties bij je op door zijn personage John Coffey zo enorm overtuigend neer tezetten en ook David Morse en Tom Hanks spelen als vanouds erg goed. Sam Rockwell speelt Wild Bill overwachts misschien wel 1 van de beste rollen.
De film is vrij traag maar daar had ik bij deze film totaal geen last van je zit erin van begin tot eind . Je moet van staal zijn wil je geen emoties krijgen bij deze film een absolute aanrader . Ook best benieuwd naar het boek nu, kijken of Frank Darabont zich goed heeft gehouden aan het verhaal .

Topper 9/10

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *